Vlaamse supergroep FOLK² komt er aan

In de Vlaamse folk is een supergroep in de maak onder naam "FOLKKWADRAAT" of kortweg FOLK². De samenstelling is indrukwekkend: Jorunn Bauweraerts (Laïs), Ruben Block (Triggerfinger), Fritz Sundermann (Laïs), Wim Claeys (Ambrozijn), Koen Garriau (Fluxus), Sam Van Ingelgem (Fluxus), Jochen Roef (Humble Grumble), Andries Boone (Ballroomquartet). FOLK² is hoogstwaarschijnlijk aan het werk kunnen zien en horen tijdens het seizoen 2004 - 2005. Op de Klesie-website www.klesie.be (managementbureau van o.a. Aedo, G.O.Z.E.) wordt Folk² omschreven als volgt: "De beste folk van het laatste decennium wordt hernomen door de betere folk- en rockmuzikanten uit België. Zij tasten de grenzen van de folk af, en maken er een swingend en origineel programma van. 25 Mijlpalen uit de folkgeschiedenis zoals u ze nog nooit hoorde!" Binnenkort meer info op de eigen site van Folk² (www.folkkwadraat.be)

TJANE, nieuwe groep met o.a. Silvie Moors en Guy Roelofs

Guy Roelofs (Cadans der Getouwen, Grond) heeft een nieuwe groep opgericht: TJANE. Sinds september werkt deze band aan een repertoire, dat als basis traditionele muziek van de Lage Landen gebruikt. TJANE wil deze (oude) muziek plaatsen in de huidige tijd en wil dus niet conserveren maar re-vitaliseren. Invloeden uit andere muzieksoorten, zoals pop, Oost en West-Europese volksmuziek worden samengesmolten tot een vorm van Nederlandse wereldmuziek. Ook eigen composities beslaan een gedeelte van het repertoire. De bezetting van TJANE is als volgt:
Silvie Moors: zang, Guy Roelofs: bouzouki en keyboards, Jenny van Diggelen: houten dwarsfluit, tin-whistle en zang, Ruben van Boven: drums, percussie, Gerard Braun: elektrische bas, Gilles Rullmann: viool en zang
Zie ook: www.tjane.nl