Zwolse vrijwilligersprijs naar Stichting Blue Dew

De mensen achter het Zwolse Blue Dew Folkfestival zijn geëerd met de Zwolse Vrijwilligersprijs. De Stichting Blue Dew, bestaat uit Marius Klein, Pim Leutholff, Wendy van Zomeren en John Beumer.
De jury was vol lof: "Blue Dew zet zich sinds 1998 in voor het vestigen van een folktraditie in Zwolle. Ze doen dit onder meer door het organiseren van festivals en het samenbrengen van folkmuzikanten en folkorganisaties. Het Blue Dew festival is uitgegroeid tot gezellig jaarlijks terugkerend gratis toegankelijk festival met zo'n 1500 bezoekers. Dat betekent een enorme organisatie voor niet-professionele mensen. Deze vier mensen zorgen er geheel vrijwillig en zonder winstoogmerk voor dat de vele liefhebbers van folkmuziek een prachtig festival hebben. Daarnaast houden ze via hun gratis nieuwsbrief 400 personen op de hoogte van de folkmuziek in Zwolle".
Het Blue Dew Folkvillage dat gehouden wordt op het Broerenkerkplein, is een gezellig folkfestival met nationale en internationale bands, stands, Ierse dans, verhalenvertellers, een folkwedstrijd voor de jeugd en picknicktafels waaraan gegeten kan worden. Ook heeft de stichting een eigen website www.bluedew.nl waarop geïnteresseerden informatie kunnen inwinnen.

Gerard van Maasakkers: Jubileum was prachtig

Gerard van Maasakkers heeft volop genoten van zijn zilveren jubileumconcerten eind september in het Muziekcentrum in Eindhoven. "Alles is prachtig geweest", zegt de Brabantse liedjesschrijver/zanger. "Ik heb van zaterdagmorgen tot zondagavond aan één stuk genoten. Genoten van de muziek, de muzikanten, de gasten, de onderscheiding, de kado's én natuurlijk het gigantisch grote publiek."
Veel tijd om stil te staan bij die mooie concerten heeft Van Maasakkers niet gehad. Hij heeft in de eerste twee weken van oktober alweer zeven keer opgetreden voor een talrijk publiek, en het gaat vrolijk verder. Zo staat hij vanavond met Vol Dagen in Orpheus in Apeldoorn en staan er tot eind november nog zo'n twaalf concerten in zijn agenda.
Zie ook: www.gerardvanmaasakkers.com