In onze berichtgeving over de vier concerten die The Furey's & Davey Arthur in Nederland geven, is Paul Furey nog in leven. Maar Paul - de een na jongste van de vier broers - is vorig jaar op 54-jarige leeftijd overleden. De accordeonist stierf na een korte ziekte in Beaumont Hospital in Dublin. In het artikel (in de rubriek concerten onder) dat wij afgelopen woensdag publiceerden is deze omissie inmiddels rechtgezet.

Ook strijkkwartet bij jubileumconcerten Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers staat zaterdag en zondag tijdens de speciale - uitverkochte - concerten ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum in het Muziekcentrum in Eindhoven, allerminst moederziel alleen op het podium. Konden wij woensdag melden dat Mathilde Santing en Ankie Keultjens (Very Girls) niet van de partij zouden zijn, nu de complete line-up bekend is, staat er toch een fiks gezelschap, waarbij ook een heus strijkkwartet. Aan het programma '25 jaar liedjes' wordt definitief meegewerkt door: De Vaste Mannen, JW Roy, The Special Very Girls (met Janet Gilbert in plaats van Ankie Keultjens), Jopi Jonkers, Jeroen Doomernik (de trompettist die ook op Folkwoods bij Van Maasakkers meespeelde), de KleinBrabantse Harmonie en een door Vaste Man Bart de Win samengesteld strijkkwartet.

Tips voor alternatief onderdak GUO stromen binnen

De vele reacties die G(roeten) U(it) O(isterwijk) krijgt op de dreigende uitsluiting van podiumgebruik in het nieuwe Oisterwijkse theater De Tilander leverden GUO een kleine vijftien serieuze tips op over een alternatief onderdak. Bij die alternatieven voor de podiumorganisatie die zoveel folk in haar programma doet zijn twee accommodaties binnen de gemeente Oisterwijk.
Daarnaast liggen er twee voorstellen tot nadere samenwerking of fusie met kleinere podia in de regio en een verzoek dat zich persoonlijk richt tot GUO-grondlegger Jos Creusen tot het aangaan van een verbintenis als gastprogrammeur bij een groot theater. De podiumorganisatie heeft inmiddels zes accommodaties bezocht en denkt met twee hiervan verdere gesprekken aan te gaan. GUO houdt daarbij de mogelijkheid open om vanuit meerdere locaties tegelijk in de regio te programmeren.
Creusen ziet overigens niet veel in een verbintenis als gastprogrammeur bij een groot theater, omdat hieraan de voorwaarde is verbonden dat hij GUO opheft. In de jaren tachtig was hij op die basis zes jaar verbonden aan de Schouwburg in Tilburg, maar hij hecht te zeer aan het intensieve en veelzijdige karakter van zijn podiumorganisatie. Budgettair kan en wil hij niet wedijveren met mastodonten, maar hij wil juist het verschil maken door vanuit volle overtuiging en bezieling te werken over de volle breedte van een podiumorganisatie met lokale grondslag.
Daarbij geeft hij met zijn Oisterwijkse inslag nog steeds voorkeur aan Tiliander, maar probeert een situatie te creëeren waarin hij ofwel na het raadsbesluit in november zijn opties desnoods kan overzetten naar een alternatieve accommodatie die hij achter de hand houdt, ofwel op meerdere locaties tegelijk aan de slag gaat.