Folkwoods overweegt één keer per maand Volksbal

Het Folkwoods Festival overweegt één keer per maand een volksbal mét live-muziek - á la het Gentse Boombal - te organiseren in Nuenen of Eindhoven. Volgens organisator Tinus Kanters hangt een definitieve start af van het vinden van een goede lokatie. "Ik wil een van de eerste keren het Boombal uitnodigen om het neer te zetten. Ik reken op een start met een kleine groep fanatiekers! Net als de eerste keer Folkwoods, hi-hi", lacht de enthousiaste festivalorganisator.

Hij - en nog meer zijn dochter - werden aangestoken door de manier waarop jonge Belgen dansen bij hun favoriete folkbands. Op het Folkwoods-festival ging dat afgelopen zomer ook al lekker. Het gaat niet om folklore met folkloristische klederdracht. Nee, gewoon in je eigen kloffie op muziek die wel de juiste kadans heeft, maar niet ouderwets steriel klinkt.

Tinus Kanters is benieuwd of er belangstelling voor dit idee is. Je hoeft nog niet te kunnen dansen. De bedoeling is dat dansers komen voordoen en uitleggen hoe dansjes als bourree, wals, scottish, polka etcetera gedanst worden. Ook wil hij graag weten welke muzikanten voor de juiste dansjes kune zorgen. Reacties mailen naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerard van Maasakkers viert jubileum met minder andere sterren

Gerard van Maasakkers kondigde aanvankelijk aan dat hij zich bij zijn jubileumconcerten komend weekeinde in Eindhoven zou laten vergezellen door o.a. The Very Girls en Mathilde Santing. Zij zijn er in ieder geval niet bij. Het ziet er nu naar uit dat Van Maasakkers zich concentreert op een selectie uit zijn gehele oeuvre van de afgelopen 25 jaar. Op Omroep Brabant zei hij dat zeker zijn Vaste Mannen en de KleinBrabantse Harmonie van de partij zullen zijn.
Ankie Keultjes van The Very Girls was sowieso verhinderd omdat zij met Ad van Meurs, The Watchman nog op tournee is door Engeland.

De jubileumconcerten aanstaande zaterdag en zondag in het Muziekcentrum in Eindhoven zijn beide uitverkocht. Tot en met vrijdag kiest Gerard van Maasakkers elke ochtend om 9.45 uur op Omroep Brabant een van zijn favoriete liedjes uit zijn zilveren loopbaan.

Ter gelegenheid van Gerard's 25-jarig jubileum als liedjesschrijver verschijnt de zeer uitgebreide dvd Toeters & Bellen. Hoofdbestanddeel is het concertproject met de KleinBrabantse Harmonie, aangevuld met twee documentaires, clips en enkele extra's. Releasedatum: 30 september (label: Aditi o dvd: AI 82500).
Ook komen de oudste 3 LP's ("Komt er mer in", "Vur de wind" en "Onderwege") op cd uit. Verder verschijnt de dubbel-cd Zonder titel/Iets van April en wordt er een boek uitgegeven 'De Woorden' met daarin alle liedteksten van Gerard van Maasakkers.