M&W brengt DVD van zilveren Gerard van Maasakkers uit

In september viert Gerard van Maasakkers zijn 25-jarig jubileum als muzikant en liedjesschrijver. Dit wordt groots gevierd met o.a. een optreden in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven op 27 september. Dit concert was al snel uitverkocht zodat er een dag later nog een optreden volgt. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum brengt Music & Words een DVD uit van Gerard van Maasakkers, op het nieuwe dvd-label Aditi. Music & Words rekent zich daarmee tot het eerste independent dat zich volledig richt op dvd's met folk en wereldmuziek.

Johnny Cash vanuit het ziekenhuis naar de studio voor nieuwe cd

Ondanks het feit dat Johnny Cash is ipgenomen in het ziekenhuis vanwege maagproblemen, blijft hij van plan volgende week in Los Angeles de studio in te gaan voor nieuwe cd-opnamen. De 71-jarige singer-songwriter werd afgelopen vrijdag in Nashville in het ziekenhuis opgenomen. Hij zou eigenlijk naar de MTV Video Music Awards zijn gegaan. Zijn cover van een song van Nine Inch Nails was immers genomineerd in zes categorieën. De video won uiteindelijk de award voor beste cinematografie.
Nieuwe Cash Box
Ondertussen meldt het blad Rolling Stone dat producer en hoofd van American Recordings, Rick Rubin, nummers bij elkaar aan het zoeken is voor een Johnny Cash Box. Het gaat om nooit eerder uitgebracht materiaal dat Rubin met Cash de afgelopen jaren opnam. Het gaat om songs die niet op een van de vier American Recording-cd's zin verschenen. Veel opnamen met o.a. Carl Perkins, Tom Petty, Fiona Apple en Joe Strummer staan nog ongebruikt op band.
"There's loads of songs for each of the albums we recorded, a hundred or more," vertelt Rubin tegen Rolling Stone. "For some albums we recorded as many as seventy songs, and on some as few as thirty-five. On the second album we did, Unchained, with Tom Petty and the Heartbreakers playing on almost all of it, we probably recorded a dozen songs that didn't make the album. It's an overwhelming amount of work.".
Zo liggen er nog duets op de plank van Cash met Perkins in "Everybody's Trying to Be My Baby" en Cash met Joe Strummer in Bob Marley's "Redemption Song".