Wouter Vandenabeele tot over zijn oren in het werk

Wouter Vandenabeele (Ambrozijn, Olla Vogala, etc) heeft er maar druk mee. In de studio zijn de opnamen afgerond voor een project-cd samen met Paul Rans. Afgelopen week stond hij vanaf donderdag tot maandag elke ochtend om negen uur voor een groep cursisten bij de volksmuziekstages in Gooik, terwijl hij elke avond met Ambrozijn ergens moest optreden.
En dit alles op het moment dat hij tot over zijn oren in de voorbereiding zit voor het speciale concert dat hij met zijn groep Olla Vogala geeft samen met de Italiaanse zangeres Lucilla Galeazzi. Dit concert heeft aanstaande vrijdagavond plaats tijdens het gratis toegankelijke Bijlokefestival in Gent. Daarvoor zijn aangepaste arrangementen noodzakelijk. Partituren voor het 14 muzikanten tellende orkest Olla Vogala moeten worden uitgeschreven. "Van slapen zal de komende dagen weinig komen. En dat terwijl ik eigenlijk toe ben aan vakantie", verzuchtte Vandenabeele dan ook zondagnacht na afloop van het Triskell-festival in Merkelbeek.

Maar ja, hij denkt stiekum ook al weer aan een cd met Ambrozijn.
De opnamestudio's weet hij onderhand blindelings te vinden.
Het Davidsfonds gaf dit jaar een fraai boekje uit voor kinderen vanaf 8 jaar. Daarbij zit een cd waarvan de muziek gecomponeerd is door Vandenabeele. De titel is Vensters, uitzichten op poëzie en muziek. Het is een prachtig geïllustreerd (tekenaar Jan de Maesschalck) boekwerkje met een vijftiental gedichten en verhaaltjes, die elk op de cd begeleid worden door typische Vandenabeele-composities.
Hoewel de 15 nummers voor kinderen zijn geschreven - iets speelser en lichter gekleurd door middel van bijvoorbeeld marimba en andere percussie - zal elke Olla Vogala-liefhebber er met plezier naar luisteren. De zang is in voorbeeldige handen bij Eva Deroovere (Kadril, Oblomow, Kleine Blote Liedjes, etc). Verder werkten de volgende muzikanten mee: Tom Ouderits (marimba en percussie), Philippe Thuriot (accordeon, piano), Marc de Maeseneer (baritonsax), Kristof Roseeuw (contrabas), Lode Vercampt (cello), Gerry de Mol (gitaar) en Stefaan Smagghe (viool).

Rob van Appeven brandt zijn nieuwe op bestelling á 5 euro

Op de site www.altountry.nl lazen we dat zanger-gitarist Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uit Roermond voortaan geen platen meer uitbrengt. Voor wie zijn luisterliedjes wil horen, brandt hij op bestelling een cd'tje. Van Appeven zagen we vorig jaar nog met zijn band Circo di Sento op het tweede Triskell Midzomerfestival in Merkelbeek. Zijn nieuwe cd Aove so strong is dus niet meer in de winkel te koop, maar enkel bij de zanger/gitarist zelf te bestellen. Op verzoek brandt hij er een voor je. "Voor 5 euro", zegt hij. "Zo'n schijfje kost toch niks? Vijf euro ja, en dat is inclusief verzendkosten."

"Ik ben het gezever moe", vat Van Appeven op atcountry.nl het besluit samen om voortaan op bestelling zijn cd's te kopiëren. En dat heeft alles te maken met de frustraties bij de totstandkoming van zijn vorige cd, A fool for every reason. "Wat voor een gezeik ik daarmee heb gehad. De plaat kwam uit na een jaar vertraging. Eerst moesten rechten geregeld worden bij de Buma-Stemra. Daarna bleek dat de eerste persing niet deugde. Uiteindelijk ben ik met pijn en moeite uit de kosten gekomen. 150 verkochte exemplaren. Waarom zou ik het nog een keer zo doen? Het kan net zo goed thuis. Geïnteresseerden kunnen de cd bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bestellen.
Aove so strong ligt in het verlengde van zijn vorige cd. Serieuze luisterliedjes, met Van Appeven tokkelend op gitaar en zingend, af en toe bijgestaan door een accordeon, blaasinstrument of sologitaar.