Emmylou Harris treedt op in Antwerpen en Amsterdam

Emmylou Harris treedt dinsdag 25 november op in de Antwerpse Kon.El. Zaal. Ruim een week later staat ze op woensdag 3 december op de Pepsi Stage in Amsterdam-Zuidoost. De 56-jarige 'koningin van de country' wordt begeleid door haar band Spyboy. In het voorprogramma staat Buddy Miller. Harris heeft 25 albums op haar naam staan en ontving al zes Grammy's. Haar best verkochte album is Trio (1987) waarop ze samen met Dolly Parton en Linda Ronstadt te horen is.

Inner Strength in voorprogramma Fairport Convention

De Eindhovense New Folk formatie Inner Strength speelt op zaterdag 1 november a.s. in De Pul (Uden) als voorprogramma van Fairport Convention.
Inner Strength maakt folky muziek, die wordt gecombineerd met diverse invloeden zoals rock, pop, klassiek en reggae. Met twee zangeressen en een instrumentale bezetting met viool, fluit, didgeridoo, gitaar, bas en drums is Inner Strength een - voor Nederlandse begrippen - unieke band. De band is geïnspireerd door artiesten als Loreena McKennit, Chris Hinze, Kila, Gjallarhorn en Within Temptation.
Inner Strength was in maart al in De Pul te zien tijdens het anti-racisme festival R.E.S.P.E.C.T. Verder heeft de band onder meer opgetreden in 013 (Tilburg) en Doornroosje (Nijmegen) en tijdens het Cult&Tumult-festival in Veldhoven.
Voor 2004 is de band in beeld voor diverse folkfestivals.
In november gaat Inner Strength de studio in voor de opnamen van hun eerste cd. Meer info op www.inner-strength.nl.