Vrienden steunen Folkwoods met 475 euro per jaar

De laatste voorbereidingen voor de vierde editie van Folkwoods zijn in volle gang. Alle vergunningen zijn rond. Het festival vindt plaats op 8, 9 en 10 augustus en is verplaatst van het Philips-Van Lenneppark in Eindhoven naar landgoed De Gulbergen in Nuenen. De opbouw van het terrein is al begonnen, omdat voorafgaand aan het folkfestivals op die lokatie de beurs Bloem en Tuin wordt gehouden.
Na wat schuiven in het programma (Värttinä en Fiamma Fumana staan iets later nu) en het toevoegen van AedO is het programma nu helemaal rond. Zie de informatieve site van het festival: www.folkwoods.nl.
Bij de Stichting Vrienden van Folkwoods hebben zich 25 bedrijven aangemeld als 'vriend' á 475 euro per jaar. Het extra geld gebruikt Folkwoods voor artiesten en publiciteit. Het festival dat tot nu toe elk jaar verlies draaide, krijgt geen subsidie meer. De zakelijke vrienden vinden hun naam terug in het programmaboekje en op een glas-in-loodraam in café De Groot op het Wilhelminaplein. Café-eigenaar Hans Sanders is mede-organisator en zanger van de pop-folkgroep Bots, die ook dit jaar weer op het affiche staat.