Billy Bob Thornton tekent platencontract

Acteur en zanger Billy Bob Thornton heeft een platencontract getekend bij Sanctuary Records Group. Bij het platenlabel zijn ook Kiss, Morrissey en The Mavericks ondergebracht. Op 5 augustus komt het album The Edge of the World op het nieuwe label van Thornton uit. De nummers schrijft hij zelf. De inspiratie voor de plaat haalt de 47-jarige Thornton uit zijn eigen leven. De eerste cd van de acteur Private Radio verscheen in 2001 op Lost Highway Records. Thornton won in Oscar in 1997 voor het script van de film Sling Blade. Hij scheidde onlangs van actrice Angelina Jolie.

Soetkin Collier op grond van onvoldoende rapportage veroordeeld

De Belgische veiligheidsdienst Staatsveiligheid is onvolledig geweest in de zaak van Urban Trad-zangeres Soetkin Collier. Daardoor is de zangeres te snel veroordeeld en mocht zij vanwege rechts-extreme sympathieën niet mee met de groep Urban Trad naar het Eurovisie Songfestival in Riga.
Dat blijkt uit een rapport van het Comité I, waarover verslaggever Roland Planchar bericht in de krant La Libre Belgique. Volgens het Comite I had Collier al lang gebroken met haar extreem-rechtse verleden en heeft Staatsveiligheid nagelaten om dat duidelijk te vermelden in het rapport dat naar de minister werd gestuurd.
La Libre Belgique citeert uit een rapport van de parlementaire commissie Le Comité R., oftwel het Comité I, over de gang van zaken rond de affaire Soetkin Collier.
Het parlement wilde een onderzoek naar het vroegtijdig uitlekken van de conclusies van Staatsveiligheid (een soort Belgische Nationale Veiligheidsdienst) begin dit jaar. Staatsveiligheid had onomwonden vastgesteld dat Soekin Collier rechts-extreme sympathiën koesterde. Dit leidde ertoe dat de zangeres niet met haar groep Urban Trad naar het Eurovisie Songfestival mocht, waar de groep zonder Soetkin op 24 mei een verrassende tweede plaats behaalde.
Le Comité R zegt nu dat de rapportage van Staatsveiligheid aan de minister ten onrechte onvoldoende duidelijk maakte dat Collier al jaren geleden volledig afstand genomen had van haar rechts-extreme verleden. Daardoor is er geen afgewogen oordeel mogelijk geweest.