Driekwart Planxty bijeen op festival in Vlaardingen

De Vlaamse folkie Hans Van Hecke maakt ons attent op een wel heel bijzonder concert waar zowat de complete Planxty na al die jaren weer op het podium staat. In onze rubriek concerten wordt vandaag ook al melding gemaakt van dit Irish Fundraising Concert in Vlaardingen, zie: Peter Boone haalt Celtic top naar Nederland.

Hier het mailtje van Hans:

Als je op de volgende link klikt http://www.nofrontiers.nl/imff.html, kun je zien dat er op 01 en 02 november 2003 een festival is met Ierse muziek in Vlaardingen. Opmerkelijk is dat 1 van de groepen niemand minder is dan Andy Irvine + Liam O'Flynn + Donal Lunny, aangevuld met de violist Paddy Glackin. Nu waren die eerste 3 ook drievierde van de originele PLANXTY-bezetting, alleen het vierde lid, Christy Moore, ontbreekt. Maar toch, ik vind dat dit wel eens in het lang en breed in de media bekend mag worden gemaakt. Het is voorwaar geen geringe prestatie om hen nog eens samen te krijgen.
Ik stuur deze info als overtuigd fan van de baanbrekende Ierse folkgroep Planxty (heb verder totaal geen bindingen met de festival-organisatie). In elk geval wil ik dit optreden onder geen beding missen!
Met vr. gr., Hans Van HeckeDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.