Miriam Makeba treedt op in Amsterdam en Leeuwarden

De Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba treedt in november op in Amsterdam en Leeuwarden. 'De stem van Afrika' staat 4 november in het concertgebouw in Amsterdam en 5 november in muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden. De inmiddels 71-jarige Makeba scoorde een wereldhit met Pata Pata. Na een bezoek aan de Verenigde Staten in 1960 werd haar de toegang tot Zuid-Afrika geweigerd. Bij de Verenigde Naties pleitte ze tegen het anti-apartheidsregime. Ze trouwde in 1968 met de black-power activist Stokely Carmichael. In 1990, na de vrijlating van Nelson Mandela, kwam Makeba voor het eerst in dertig jaar terug in haar geboorteland.

Veel reserveringen voor nieuw GUO-seizoen in Oisterwijk

Bij organisatie voor podiumkunst Groeten Uit Oisterwijk blijven reserveringen binnen komen voor komend theaterseizoen. Werden de eerste 1000 tickets bijna volledig gereserveerd door Oisterwijkers, sinds de presentatie van GUO op Elastiek-muziek tijdens de pinksterdagen in Hilvarenbeek zijn nu ook reserveringen van buiten Oisterwijk op gang gekomen.
Ondanks de huis-aan-huis verspreiding medio mei in Oisterwijk krijgt GUO ook nog regelmatig van Oisterwijkers het verzoek om bij hen een theatermagazine te bezorgen. Het magazine kan echter intussen ook op meerdere verdeeladressen binnen en buiten Oisterwijk worden afgehaald. Binnen Oisterwijk is dat onder meer bij bibliotheek, VVV, Postbank, Muziekschool, hoofdsponsor Rabobank en bij meerdere subsponsors.
Ook in omliggende plaatsen als Udenhout, Haaren, Moergestel, Tilburg, Boxtel, Berkel-Enschot en Hilvarenbeek is het theatermagazine verkrijgbaar in bibliotheken, enkele muziek- en boekenwinkels, enz. Wie desondanks niet aan een magazine kan komen, kan alsnog met GUO contact opnemen via de GUO-foon (013 - 5210175) of via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Internet-gebruikers met een beetje geduld kunnen nog deze zomer on line reserveren via de GUO-website: www.do.nl/guo. De organisatie is druk doende met de voorbereidingen. Gezien de hoeveelheid binnenkomende reserveringen begint het voor enkele voorstellingen echter riskant te worden om hierop te wachten. De organisatie behandelt de reserveringen op volgorde van binnenkomst.

Concerten
Voor de concertenreeks tekenen het flamenco-muziek- en dansgezelschap van de Spaanse zigeunerdiva Amparo Cortes, het Engelse singer-songwriterduo John Wright & Allan Taylor, Linde Nijland met een thema-concert rond legende Sandy Denny van Fairport Convention, Oisterwijker Ad van Drunen met zijn nieuwe liedjesprogramma 'Tijd voor Liederatuur' in combinatie met het aanstormende a-capella-talent van meidenformatie AMuze, het Schotse humorfolktrio The McCalmans, de kleinkunstformatie rond de karakteristieke West-Vlaming Willem Vermandere, het trio rond de Argentijnse tango-bandoneonista Alfredo Marcucci en popkoor Spirit met swingende live-band.

Workshops
De drie workshops zijn telkens onderdeel van een laagdrempelig all-in programma, inclusief consumpties, diner en avondconcert en kennen een beperkt aantal inschrijvingen. Zo is er aan het flamencoconcert rond Amparo Cortes een workshop flamencodans gekoppeld door Gemma & Lucas Gladdines van Los de Malaga.
Het dubbelconcert door Ad van Drunen en AMuze wordt vooraf gegaan door een interactieve workshop popzang/vocal jazz door zangcoach Hans van den Brand.
En het tangoconcert rond de oude maestro Alfredo Marcucci volgt op een inleiding in de tangodans door Hetty & Paul van Elten van El Porteno.

Cabaret
In de serie cabaret passeren Kasper van Kooten, Marijke Boon, Zusje Voogd, Mark van de Veerdonk, Van Houts & De Ket, Hans Dorrestijn en Arie & Silvester.

Halverwege het seizoen verhuist GUO van De Kunstkring aan de Stationsstraat naar de theaterzaal in het in aanbouw zijnde Cultuurcluster aan De Spoorlaan. Bezoekers kunnen een GUO-voorstelling combineren met een etentje bij Brasserie Hemingway aan De Lind in Oisterwijk, waar ze bij tijdige tafelreservering op vertoon van hun GUO-ticket 15% korting genieten.