Stage Bulgaarse muziek bij Académie d'été de Neufchateau

De académie d'été de Neufchateau organiseert een stage Bulgaarse muziek tijdens de tweede week van juli met muzikanten van de groep Lyra, vorig jaar nog te gast in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en enkele jaren geleden nog te zien op Brugges Festival.
Vier workshops worden voorgesteld: zang, chromatische accordeon (pianoclavier), kaval (Bulgaarse fluit) en samenspel waarop alle instrumenten welkom zijn.
Het is de unieke kans om met uitzonderlijke leraars te werken aan dit rijke repertoire uit de Balkan. Meer informatie over de stage is te vinden op de website www.akdt.be. Inschrijven kan tot 10 juni.

Belangstelling op Vlaamse radio voor Wè-nun Henk

Het gaat goed met de midden-Brabantse groep Wè-nun Henk. Begin dit jaar brachten ze de cd Rum uit, met daarop negen nummers van de eerste drie elpees van de legendarische Vlaamse folkgroep Rum uit de zeventiger jaren. De meeste recensies waren lovend (zie onze rubriek CD-recensies).
Als een van de weinige Nederlandse jonge groepen die het traditionele brabants/vlaamse repertoire een aangenaam 21e eeuws kleeurtje geeft, komen ze redelijk aan de bak. Komende maanden staan er enkele opvallende concerten op het programma. Bovendien besteedt het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap op donderdag 5 juni aandacht aan hun Rum-cover-cd. (VRT-Radio 1 do 21-23 uur), uiteraard met liedjes van de plaat, maar ook met een interview met de Nederbelgen uit de groep. Niet-Belgen kunnen het programma ook beluisteren op internet (www.radio1.be).

Verder is Wè-nun Henk ook levend te aanschouwen, tegenwoordig zelfs in Vlaamse contreien:

7 juni Boink-festival, Antwerpen-Borsbeek (ook met Balbrozijn en Ballroomquartet)

13 juni herdenkingsconcert Harrie Franken, Kattendans Bergeijk (met o.a. Gerard van Maasakkers, Dommelvolk, Folkcorn)

6 juli Muziek in de Wijk, Krugerpark, Antwerpen-Borgerhout

11 juli Beleuvenissen, Leuven

24 augustus, Triskell Folkfestival, Merkelbeek Lb (o.v.b.)

14 oktober, de Glint, Amersfoort

Zie ook www.we-nunhenk.nl