Dixie Chicks trekken ondanks boycot massa's publiek

Veel Amerikanen verfoeien de succesvolle countrymeiden Dixie Chicks vanwege van hun kritiek op het beleid van president Bush. Toch trokken ze onlangs tijdens een concert in het patriottische zuiden in Greenville (Zuid-Californië) duizenden fans, terwijl vooraf tot een boycot van het concert was opgeroepen. Tegenstanders hadden in de buurt zelfs een tegenconcert georganiseerd van de traditioneel gezagsgetrouwe Marshall Tucker Band. Volgens radioberichten kwamen daar 3.300 bezoekers, terwijl de drie Dixie Chicks voor 15.000 fans optraden.
"Men zei dat ik me hier niet zou laten zien, maar wij wisten dat jullie er zouden zijn", zo bedankte zangeres Natalie Maines haar fans. "Als er iemand ons wil uitjouwen, moet die dat nu meteen doen, ik geef jullie vijftien seconden", zei Maines bij het begin van het concert, maar na drie tellen begon het publiek luidkeels mee te tellen.
Op 10 maart ontstond er een controverse rond de Texaanse Dixie Chicks na een uitspraak van zangeres Natalie Maines tijdens een concert in Londen. "We zijn beschaamd dat president Bush ook uit Texas komt", zei Maines toen uit protest tegen het conflict in Irak. Achteraf verontschuldigde de zangeres zich voor de uitspraak.