Moulin Blues weer kiplekker door 5500! Bezoekers

De achttiende editie van het Moulin Blues Festival in Ospel trok afgelopen weekeinde 5500 betalende bezoekers. Een aantal waar organisator Bert Vossen heel content mee was. Zelfs zozeer dat hij zijn aangekondigde vertrek gaat heroverwegen.
Journalist Bart Ebisch van Dagblad De Limburger schrijft hierover op zijn site www.altcountry.nl: ...Het mooiste moment van Moulin Blues speelde zich af in een kamertje waar organisator van het eerste uur, Bert Vossen, rond middernacht moederziel alleen een briefje aan het schrijven was. Eerder op de zaterdag had hij zijn vertrek aangekondigd. De onzekerheid of Moulin Blues kon doorgaan als gevolg van de vogelpest had aan hem geknaagd. Het was hem allemaal te veel geworden. En dan waren er nog de naweeën van de commerciële flop vorig jaar. De Belgische presentatrice Maya van den Broecke, terug van een jaartje weggeweest, had het nieuws 's middags wereldkundig gemaakt. Het leverde Vossen zoveel peptalkjes op, dat hij zijn terugtreden gaat heroverwegen. Dat stond op zijn briefje dat Van den Broecke vlak voor het optreden van afsluiter C.C. Adcock zou voorlezen aan de menigte, die na twee dagen nog steeds niet bluesmoe was....

Bijna trouwens was al het werk van de organisatie voor niks geweest, in verband met de vogelpest. Pas tien dagen voor aanvang van het festival kreeg de organisatie groen licht van burgemeester Suttorp. Van de andere kant leverde dat wel de nodige publiciteit op. En dat had zijn weerslag op het aantal verkochte kaartjes. Na het echec van vorig jaar had de organisatie tevens gekozen voor een stukje zekerheid. Succesvolle artiesten uit het verleden werden weer van stal gehaald. De achttiende editie was uiteindelijk een hele mooie, al leek dat er aanvankelijk niet op. De vrijdag was namelijk wat slapjes, en volgens liefhebbers ,,te weinig blues''. Maar daarna was het top. Zie voor de complete nabeschouwing de site van Bart Ebisch.