Duo Echte Mannen van theaterproduktie Folk stopt ermee

Bruun Kuijt en Rik Hoogendoorn stoppen met het theaterduo Echte Mannen. Daarmee komt een eind aan de samenwerking die in 1987 begon. Momenteel toert het duo met 'Folk ' door het land. Op 15 mei valt het doek in het Theater aan het Spui.

Of daarmee voorgoed een eind is gekomen aan Echte Mannen is niet helemaal duidelijk. Impresario Angelique Finkers zegt daarover in de Haagsche Courant: "Kuijt en Hoogendoorn zijn een jaar of zes geleden ook al eens gestopt. En toen ze het gevoel kregen dat ze samen weer iets moesten doen, zijn ze gewoon weer begonnen. Dus wie weet."
Volgens Finkers is de reden dat de Echte Mannen stoppen dat ze allebei een groot aantal andere werkzaamheden hebben. "Rik wil graag veel spelen en Bruun combineert spelen in het theater met het regisseren van allerlei voorstelling."

Rik Hoogendoorn gaat na de laatste voorstelling van 'Folk ' door met het maken van theaterproducties. Naast zijn televisiewerk is hij momenteel bezig met het schrijven van de productie '7x Saddam (over Hoessein en zijn dubbelgangers)'. Bruun Kuijt gaat zich komende seizoenen richten op het regisseren van diverse producties, zoals 'Hoofd in de Wolken', 'De Berini's in Noorderstil', de familieproductie bij 'Tryater', 'Een Zomerzotheid' en 'Nijntje 2'.

In het jongste nummer van het blad NewFolkSounds, dat deze week verscheen zegt Bruun Kuijt: 'Zowel Rik als ik hebben vroeger in een folkband gezeten. Rik in Spijkenisse in een groep die Perzik heette. Ikzelf speelde in Zaandam in Celtic Fields. De mensen hebben ons altijd gevraagd: waarom zit er niet meer muziek in jullie voorstellingen? We moesten daar eigenlijk meer mee doen"…