Neil Young nu ook drie keer in Engeland

Om de continueing story van Neil Young te completeren: Engeland was nog niet opgenomen in zijn tourschema; Nu dus wel. Op zijn akoestische solo-tour speelt hij twee keer in Londen en een keer in Manchester. Maar er zit nog steeds een redelijk gat in zijn Europese tour. 11 mei staat hij op het podium in Vicar Street in Dublin en daarna pas weer op 18 en 19 mei in Hammersmith Apollo in Londen. Eerdaags zullen er dus nog wat meer optredens bekend gemaakt worden. In Manchester speelt hij op 21 mei in Apollo.

Dixie Chicks betuigen spijt na kritiek op Bush

Zangeres Natalie Maines van de Dixie Chicks heeft excuses aangeboden voor haar kritiek op het beleid van president Bush in de kwestie-Irak. ,,Mijn opmerkingen getuigden van weinig respect'', zegt ze in een verklaring op de website van de Amerikaanse countryband.

Natalie Maines zei afgelopen week tijdens een concert in Londen dat ,,ze zich schaamde omdat de Amerikaanse president uit Texas komt.'' De Dixie Chicks zijn ook afkomstig uit die staat. De zangeres vond verder dat Bush de mening van een deel van de Amerikanen en de rest van de wereld negeert door zijn oorlogszucht richting Bagdad. ,,We zijn een paar weken in het buitenland geweest en daar zijn de anti-Amerikaanse gevoelens ongelooflijk'', zei de zangeres.

Direct na de kritiek van Natalie Maines stopten de meeste countrystations in de VS met het draaien van de Chicks nadat verontwaardigde luisteraars massaal hun woede uitspraken over de bepaald niet patriottische ideeën van de band. ,,De luisteraars zijn geschokt", zei de programmaleider van een countrystation in Houston. "Ze vinden het onbegrijpelijk dat Texanen hun eigen staat en president aanvallen."
Een zender in Kansas City moedigde zijn boze luisteraars zelfs aan materiaal van het trio weg te gooien.
De band won dit jaar vier Grammy Awards en staat bovenaan in de Amerikaanse hitlijsten met het nummer Travelin' Soldier.

In de verklaring op de site betuigt Natalie Maines spijt:: ,,Ik respecteer de president altijd, wie hij ook is. Ik ben er trots op Amerikaan te zijn.''