Folkwoods overweegt te verhuizen
naar fraai bos in Nuenen

Het festival Folkwoods dat al vanaf de eerste editie in de zomer van 2000 in het Eindhovense Philips van Lenneppark een bijzonder sfeervolle lokatie kent, overweegt dat park te verlaten. Ze hebben een plek op het oog die de naam van het festival nog meer eer aandoet, het bosrijke Landgoed Gulbergen in Nuenen.

De organisatie van Folkwoods is zich sinds een aantal weken intensief aan het oriënteren op een eventuele verhuizing naar Nuenen. Het komende festival, op 8, 9 en 10 augustus, zou er al plaats moeten hebben. Maar de verhuizing is nog niet definitief omdat de Razob, eigenaar van het terrein, en de gemeente Nuenen nog moeten toestemmen.

Kamperen
Het bosrijke gedeelte van het Landgoed Gulbergen, biedt een ideale omgeving voor een folkfestival. Het bos bevat grote open plekken waar voldoende ruimte is voor festivaltenten. Ook het plan voor een podium in de openlucht krijgt er meer kans. Er wonen geen mensen in de direkte omgeving, dus geluidsoverlast is minder een probleem.
Ook de ambiance voor de kampeerders is ongekend. Tussen de bomen zijn prachtige kampeerplekken te creeëren, waarmee Folkwoods nog meer een zomer-festival wordt.

Op het beoogde terrein wordt al enkele jaren de beurs Bloem en Tuin georganiseerd. Omdat in 2003 en 2004 het Folkwoodsfestival precies een weekend na de Bloem & Tuin beurs plaats heeft en alle faciliteiten al op het terrein aanwezig zijn is het voor beide organisatoren efficiënt om de 2 evenementen te combineren. Folkwoods werkte al eerder samen met Bloem & Tuin organisatoren John en Rinie Geven. Bloem & Tuin verzorgde afgelopen jaar al de bloemrijke aankleding van Folkwoodsfestival.

Openbaar vervoer
De organisatie vindt het Philips van Lenneppark een schitterende locatie maar noemt ook enkele nadelen. Zo ligt het park midden in een woonwijk en bleek het afgelopen jaren moeilijk te vinden voor publiek van buiten Eindhoven. Ook productietechnisch is het een heel gebeuren om dit park voor een weekend om te toveren tot festivalterrein met alle benodigde voorzieningen.
Het terrein in Nuenen is goed bereikbaar en heeft voldoende perkeergelegenheid. Nadeel is het ontbreken van een openbaar vervoer voorziening. Maar in zijn tijd als organisator van hardrockfestival Dynamo Open Air tackelde Folkwoods-organisator Tinus Kanters een dergelijk probleem door gewoon zelf bussen in te zetten. Dus wie weet…

Programma
Overigens belooft Folkwoods ook programmatisch een aantrekkelijke vierde editie te krijgen, gezien de namen die nu reeds op het affiche staan. Zie ook onze rubriek festivals.