Discussie over Urban Trad zangeres woedt al langer

Van Rolf Groen kregen we de tip om de discussie te lezen die al meer dan een maand aan de gang is op Indymedia België. Een forum dat iedereen de kans geeft te reageren. Dat kan helaas leiden tot ongefundeerde verdachtmakingen, wat dan ook een enkele keer gebeurt. Toch interessant genoeg om de url van Indymedia door te geven: http://www.belgium.indymedia.org/front.php3?article_id=44360&group=webcast

Herman Dewit
De Volkskrant stelt in een artikel in de krant van gisteren dat de Belgische folkies met de brokken zitten. De connotatie met het nationalisme heeft de kop opgestoken, terwijl nogal wat musici zich juist laten voorstaan op linkse opvattingen, zegt de krant en laat vervolgens Herman Dewit ('t Kliekske) aan het woord die met klem tegenspreekt dat extreem rechts de concerten bezoekt. Dewit: 'Ik heb de Vlaamse leeuw er nog nooit zien wapperen. Nee, ik zou eerder zeggen dat de volksmuziek een intellectueel publiek trekt. Met Vlaams nationaal bewustzijn heeft het niks te maken. We putten uit de tradities van ons volk'. Volgens de Volkskrant geeft Dewit wel toe dat 'er een zeker risico bestaat'. 'We moeten ons niet voor welke politieke kar dan ook laten spannen'.

Minister
In het Algemeen Dagblad komt de Waalse minister van Media en cultuur, Richard Miller aan het woord: ,,Iemand die in nationalistische betogingen meeloopt en deelneemt aan een herdenkingsplechtigheid van (nazi-prominent en naaste medewerker van Hitler) Rudolf Hess, kan ons land niet vertegenwoordigen'', zegt hij.

Zie ook onze rubriek Opinie