Zamu award voor Neeka

In de Brusselse AB zijn gisteravond de Zamu awards uitgereikt. Zamu is de Belgische vereniging voor zangers en muzikanten. In totaal waren er vijftien awards te verdienen.
Flip Kowlier overhandigde de trofee aan singer-songwriter Ilse Goovaerts, alias Neeka, in de catagorie Focus. Neeka was twee-en-een-halve week geleden nog te gast bij het International Folk Festival in Tilburg.
De prijs voor de beste live-act ging naar Arno. De livetime achievement award was voor Adamo. Hooverphonic kreeg twee awards voor de beste cd en als beste rockband. In de categorie populair ging de prijs naar Clouseau.
Andere awards waren er voor Axelle Red (zang), Philip Catherine (muzikant), Think of One (Roots), Jean-Marie Aerts (producer), Daan Stuyven (aureur/componist), Pukkelpop (muziekevenement).

John O'Dreams op tournee door Ierland

De Nederlandse zanger/gitarist John Flierman die in zijn performance Christy Moore dicht weet te benaderen gaat met accordeonist Ed Veltrop, waarwee hij het duo John O'Dreams vormt, op tournee door Ierland. Vanaf 22 februari staan er 6 concerten op het programma en een live radio-interview.
John O'Dreams doorkruist het land en geeft concerten in Dublin (2x), Galway (in de bekend The Quays Bar), in folkclub De Barras in Clonakilty, in Letterkenny en in Ferbane. Half april staat mogelijk nog een concert in Noord-Ierland te wachten.

Wij waren vorige zomer danig onder de indruk van John Flierman, toen hij met Ed Veltrop op het podium van het Folkwoods Festival in Eindhoven stond. In de recensie constateerden we: "Flierman moet Moore vaak beluisterd én bekeken hebben. Zijn timbre, drive en dynamiek komen dicht in de buurt. En net als bij een concert van de meester zelf lopen de rillingen je over de rug als je je ogen sluit en songs hoort als Welcome to the Cabaret, Ride On, Nancy Spain, Smoke and Strong Whiskey of The Two Conneeleys."

Meer mensen zijn overtuigd van de kwaliteiten van John O'Dreams. Als ze terug zijn uit Ierland staan er hier alweer aardig wat optredens op het programma. Een klein overzichtje: Za 08/03 - Folkclub Apeldoorn (20 uur in Jejozema)
Vr 14/03 - Finnagan's Apeldoorn
Za 15/03 - Theater Wesopa in Weesp
Ma 17/03 - St. Patricks Day in Hotelschool A'dam met dinerbuffet (res: 020-5150333)
Vr 28/03 - Folkclub No Frontiers Schiedam
Za 12/04 - Mulligans A'dam