Helen Flaherty toegevoegd
aan Irish Unplugged Tour

Zangeres Helen Flaherty van Shantalla vervangt Andrew Murray in de band van Dave Munnelly, die onderdeel uitmaakt van de uitgebreide Irish Unplugged Tour, die vrijdag van start gaat in Muziekcentrum Eindhoven en twintig concertavonden omvat.

Helen Flaherty is tijdens een tweetal Irish Unplugged-concerten niet van de partij. In Amersfoort is ze er op 9 februari niet bij, want dan vormt ze een duo met Philip Masure op het op het Triskell-festival in het Limburgse Merkelbeek. In Lelystad ontbreekt ze op zaterdag 15 februari, omdat ze dan met Shantalla optreedt tijdens het negende Folkfestival Zwolle. Helen Flaherty werkt momenteel ook aan een solo-cd, die in de loop van dit jaar verwacht wordt.

De Irish Unplugged tournee begint vrijdag a.s. in Eindhoven. Drie weken lang trekken Frances Black & Band, Kieran Goss (solo) en David Munnelly & band door Nederland.

Veel publiciteit
Rondom deze tournee zijn nogal wat promotionele activiteiten te verwachten. Zo zal de Telegraaf een interview met Frances Black publiceren in de editie van donderdag 6 februari a.s.
Eveneens donderdag is Kieran Goss te gast bij het SBS tv-programma ' Sponsor Bingo Break' hij zal zijn nieuwe single 'Hands Upon My Heart' live zingen. Het programma wordt donderdag tussen 15.00-16.00 uur uitgezonden.
Kieran Goss is ook te verwachten in een van de komende tv- uitzendingen van de Twee Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske op Veronica. Ook werkt het dagblad Trouw aan een interview met Kieran Goss.
Zaterdag 8 februari is tussen 12.00-13.00 uur Kieran Goss, Frances Black en Dave Munnelly te beluisteren in de uitzending van Radio 1 Journaal.
In de uitgave van maandag 10 februari zal het Algemeen Dagblad een sfeerverslag publiceren van de première in Eindhoven (vr 7/2).
Verder zijn er interviews te verwachten in veel regionale dagbladen in Nederland.

Kieran Goss (solo)
Een singer/songwriter die met zijn albums 'Worse than Pride' en 'Red Letter Day' een sterrenstatus in Ierland heeft bereikt. Dubbel platina, een verkiezing door het Irish Music Magazine, diverse succesvolle singles en één van de meest gedraaide artiesten in eigen land resulteren in een ongeëvenaarde populariteit van Kieran Goss. Met zijn melodieuze pop die refereert aan de muziek van Crowded House, Neil Finn, en James Taylor. Zijn album 'Red Letter Day' is vorige week in ons land gereleased. In De Stem is deze cd al gerecenseerd door Jacques Hendriks. Hier enkele citaten:
…Zó Iers klinkt de zingende advocaat Kieran Goss nou ook weer niet. Als je Red Letter Day - nieuw in Nederland, maar in Ierland al in 2000 uitgebracht - beluistert, hoor je een typische singer/songwriter, wiens zachte stem angstaanjagend veel lijkt op die van Neil Finn (Crowded House) en soms op die van James Taylor. Je hoort gevoelige melodieën met mooie Beatlesachtige koortjes, af en toe een viool of cello (in Tell Me Why, mooi!) en in I Don't Want To Leave You het orgeltje dat Simon & Garfunkels America zo ontroerend afsluit….
…zie het als een snoer waaraan een reeks parels uit de Britse én Amerikaanse folkhistorie op eigen wijze aaneengeregen zijn. Bovendien, alle teksten zijn van Goss zelf en zoals het een echte Ier betaamt, verloochent hij zijn afkomst niet. Luister maar naar de tin whistle op Our Love Endures en naar de tekst van Reasons To Leave: 'Reasons to leave, are money and finding better work. Reasons to stay are music and love (..) The reason to stay is heaven on earth.'…

Frances Black & band
Gepokt en gemazeld in The Black Family (zus van Mary), maar ook als soliste in Frances Black iemand met een imposante carrière. Zo bekleeddde ze gedurende 10 weken een nummer 1 notering op de albumcharts, tweemaal kreeg zij de IRMA-Award toegekend als Best Female Artist, ze nam deel aan het megasucces van 'A Woman's Heart' en maakte een duetten-album met Kieran Goss.

Dave Munnelly & Friends & Helen Flaherty
Deze virtuoos op 'the box' heeft een betrekkelijk korte, maar indrukwekkende, geschiedenis; hij heeft getoerd met Niamh Parsons, Matt Molloy, Arty McClynn en the Chieftains en speelt ook bij De Dannan.

Tourschema:
07/02 Muziekcentrum Eindhoven
08/02 De Lawei Drachten (uitverkocht)
09/02 De Flint Amersfoort
11/02 De Maagd Bergen op Zoom
12/02 Markant Uden
13/02 Muzeval Emmen (uitverkocht)
14/02 Smphion Doetinchem (uitverkocht)
15/02 Agora Lelystad
16/02 Oosterpoort Groningen
17/02 Theater a/h Vrijthof Maastricht
18/02 Schouwburg Velzen
19/02 Concertgebouw Amsterdag
20/02 Schouwburg Venray
21/02 Schouwburg Middelburg (uitverkocht)
22/02 Theater aan de Schie Schiedam
23/02 Chassé Breda
24/02 Stadstheater Zoetermeer
26/02 Vredenburg Utrecht
27/02 De Vereeniging Nijmegen
28/02 Stadsgehoorzaal Leiden

Zie ook: www.pbmusicprom.nl