Laïs-drummer richt nieuwe band op: The Fundamentals

De drummer van Laïs, Ron Reuman, heeft samen met opvoedkundige Nadia Hoeterinck de groep The Fundamentals opgericht. Na een strenge selectieprocedure - met behulp van Laïs-zangeres Annelies Brosens - is de groep nu compleet.
De muzikanten waren al bekend, maar voor de zangers was er een bijzondere auditie met 22 kandidaten. Uiteindelijk zijn een zangeres, twee zangers en een danser toegevoegd aan de band. Het bijzondere is dat dit viertal verstandelijk gehandicapt is.

De naam van de groep is bewust gekozen. Fun staat voor plezier, het woord mental slaat op de verstandelijke handicap van de vier. En het woord fundamental staat ervoor dat ze fundamenteel niet veel van de andere bandleden verschillen.
De Vlaamse tv-programma Koppen bracht gisteravond in beeld hoe de selectie verliep. Annelies Brosens vervulde een belangrijke rol. Aurore, de nieuwe zangeres van de Fundamentals, zong tijdens de auditie een duet met Annelies. De twee zangers heten beiden Ruud. De ene is een rocker, de ander heeft een goed ontwikkelde hoge stem. Dat er een danser bij zou komen was niet de bedoeling maar Thomas danste zo goed bij zijn zang, dat de jury overstag ging.

Ron Reuman benadrukte onlangs in Het Belang van Limburg dat het hier om een serieuze zaak gaat: "Deze mensen hebben echt talent. We zetten ze niet op een podium vanwege een therapeutisch doel." Deze zomer doen ze een aantal promo-optredens. Het repertoire van The Fundamentals gaat voor een groot deel bestaan uit jaren tachtig covers. In september is er hun eerste concert in het Cultureel Centrum van Strombeek. De plannen zijn groot. Ze hebben al kaartjes en stickers laten drukken. Momenteel zoeken ze nog geld om een cd op te nemen en ze hebben plannen om videoclips te maken.

ZIE VERDER NIEUWS 2002

REACTIES EN TIPS NAAR: