Me Mystery wint de categorie Singer/Songwriter

Daniel Versteegh (20) alias Me Mystery heeft de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/Songwriter in de wacht gesleept. Hij moest het opnemen tegen zeven andere singer-songwriters. De jury verwacht een grote toekomst voor Versteegh. ,,Hij speelde zijn liedjes met veel overtuiging."
De jury prees de student aan de rock-academie in Tiburg en winnaar van de Wraak van Brabant om zijn frisse uitstraling, zijn stembereik, zijn gedurfde aanpak en zijn potentie om het verder te groeien in de muziekwereld. '
Daniel speelt gitaar en wordt live begeleid door cello of piano. Hij laat de invulling helemaal afhangen van waar het lied om vraagt en dit is zeer wisselend. Voor de begeleiding van zijn songs heeft hij een uitgesproken voorkeur voor akoestische instrumenten. Hij laat zich inspireren door het werk van ondermeer Lamb, Jeff Buckley en Kings of Convinience.

Me Mystery heeft gewonnen: 5.000 euro, 2 dagen studiotijd in Wisseloord, 500 CD's geperst door Salisbury, een plek op Eurosonic, Crossing Border en Folkwoods en bandcoaching in het jaar na het winnen van de Grote Prijs.
De NTB publieksprijs t.w.v. 1000 euro is gewonnen door Netty Driessen uit Deurne met haar 'lekkere stem', aldus de jury. Netty is een talent, want ze speelt nog maar een jaar gitaar. De jury vind haar spel opvallend en zeer muzikaal. 'De nummers zijn inventief, zitten goed in elkaar en zijn af'.
De Samsonic Publieksprijs t.w.v. 1000,- ging naar Henkus. Met luid gejuich van alle fans werd hij onthaald in Paradiso. Ook via de website kreeg hij de meeste stemmen en hiermee won hij met 24% van de stemmen.

Pop/rock, dance
Satellite7 heeft in de nacht van zaterdag op zondag de Grote Prijs van Nederland in de categorie Pop/rock gewonnen. De band wint onder meer 5000 euro en is volgend jaar verzekerd van optredens op de festivals Noorderslag, Lowlands en Metropolis. ,,Ze houden de aandacht vast tot het einde. De teksten zijn verstaanbaar en het zijn goede liedjes met een kop en een staart. De band heeft een goede zanger met charisma'', aldus de jury.
De groep Busted kreeg de publieksprijs, goed voor 5000 euro. Aan de finale van zaterdagavond deden acht groepen mee. Bassist Matthijs Felix van Kopna Kopna kreeg 1000 euro, hij kreeg de Beste Muzikantprijs.
Zaterdag won Artefact al in de categorie Dance.