Linda Thompson zal voorlopig niet in ons land te zien zijn. Ze stond voor zondagmiddag 8 december gepland in Het Arsenaal in Vlissingen. Dit concert was reeds besproken voordat ze met haar nieuwe cd Fashionably Late zo'n indrukwekkende come-back maakte. Naar verluid is daarna niets meer van haar management vernomen en zou dat de reden zijn waarom het concert in Vlissingen afgelast is. Dit is dan weer een reden voor de organisatie van het International Folk Festival in Tilburg (22 t/m 26 jan) om een voorgenomen contractering te laten varen.

Onderscheiding voor Djivan Gasparyan

De Armeense muzikant Djivan Gasparyan (74) is gisteren in het Duitse Essen onderscheiden voor zijn verdiensten op het gebied van de wereldmuziek. Gasparyan is vermaard vanwege zijn spel op de duduk, het hobo-achtige instrument, gemaakt van abrikozenhout.
Op Womex, een jaarlijkse beurs waar alle betrokkenen in dit muzieksegment bijeenkomen, kreeg hij een speciale Award. Gasparyan speelt lyrische muziek. Hij onderwijst in eigen land jongeren in de duduk-techniek, maar is ook internationaal zeer actief. Hij werkte samen met onder meer het Kronos Quartet, Brian Eno en Peter Gabriel, en droeg in 2000 nog bij aan de soundtrack van de Oscar-winnende film Gladiator. De Womex Award is in 1999 ingesteld.