Music Meeting met Maria Kalaniemi in Accordeon Tribe

Music Meeting is hét jaarlijkse muziekfestijn met een kaleidoscoop aan stijlen en grenzeloze en grensverleggende muziek. Drie dagen lang (1, 2 en 3 nov) vormen in Nijmegen de Stadsschouwburg, Concertgebouw De Vereeniging en de Antonius van Paduakerk het podium voor een twintigtal groepen en combinaties op. Om een paar interessante te noemen:
Accordeon Tribe (Finland/Zweden/Slovenië/Oostenrijk/VS) (zo 17.15 uur schouwburg ): New Yorker Guy Klucevsek bracht het kwintet in 1996 bij elkaar voor een gelegenheidsconcert. Sindsdien hebben de vijf accordeonisten succes geoogst tijdens diverse festivals en concerten in Europa en Amerika. In Accordion Tribe wordt de jazz- en avant garde-ervaring van Klucevsek gepaard aan de virtuositeit en perfectie van de Finse folkmuzikante Maria Kalaniemi, de ingenieuze melodieën van de Zweed Lars Hollmer, de experimenten van de Sloveen Bratko Bibic en de blinde Oostenrijker Otto Lechner; hij voorzag het begrip wals van een nieuwe dimensie.
Baraná & Co (NL/Turkije/Iran) (zo 20.30 uur schouwburg): de Turkse multi-instrumentalist en zanger Behsat Üvez (1959) gevraagd, zijn muzikale wensdroom te realiseren. Daartoe nodigde Behsat een Iraniër, drie Turken en vier Nederlanders, onder wie saxofonist Steven Kamperman en de befaamde cellist Ernst Reijseger, uit en hij doopte het geheel Baraná & Co. ('baraná' is Turks voor 'samenkomen, samenspelen').
Bongo Maffin ( Zuid-Afrika)(zo 19 uur schouwburg): soulvolle mix van kwela-rap en ragga-muffin.
Bill Bruford/Michiel Borstlap Project (GB/NL) (zo 14.30 schouwburg): nederlands jazzgenie samen met de meesterdrummer Bruford (ex-Yes en King Crimson)
Luis Di Matteo Candombe Project (Uruguay/Polen) (za 16.40 Antonius van Paduakerk): melancholische banoneonklanken.
Béla Fleck & The Flecktones (VS) (za 20.15 De Vereeniging): genre-overschrijdende verkenningsdrift van banjo-virtuoos.
Kampala Arts Ensemble (Uganda) (zo 16 uur schouwburg): progressieve roots-meets-jazz
Polo Montanez (Cuba) (za 22 uur Vereeniging): Cubaanse volksheld van de son.
Nnanga Ensemble (Uganda) (za 15.30 Antonius van Paduakerk) met traditionele vocalen.
Tuba Tuba! (VS/Frankrijk) (vr 20 uur schouwburg): een bijzonder jazz-ensemble met Michel Godard (tuba), Dave Bargeron (tuba) Joe Barbato (accordeon) en Kenwood Dennard (drums).
Turqumstances - Part 1 (Turkijë/Senegal/Servië/NL) (za 22.15 De Vereeniging): oriëntaals gekruide jazz-world-experimenten.
Zie voor het complete programma www.musicmeeting.nl

Toegang Concerten
Sommige concerten zijn door de aard van de muziek en de plaats binnen het festival extra gevoelig voor geroezemoes en in- en uitlopend publiek. Dit betreft de concerten in de Theaterzaal van de Stadsschouwburg en op zaterdag in de Antonius van Paduakerk, de INGzaal en de Annazaal (De Vereeniging). Toegang na aanvang van deze concerten is alleen mogelijk als de nodige voorzichtigheid in acht wordt genomen. Voor het concert in de Antonius van Paduakerk geldt tevens dat toegang uitsluitend mogelijk is vóór aanvang en in de pauze.
Tijdens het festival kun je bij de infostand terecht voor informatie over het festival, vertrektijden van treinen, slaapgelegenheid etc.

Lokaties
Stadsschouwburg Keizer Karelplein
Concertgebouw de Vereeniging Keizer Karelplein
Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96
't Loo Oranjesingel 42
Hogeschool voor de Kunsten Arnhem Faculteit Muziek, Utrechtseweg 85

Toegangskaarten
1/11 Stadsschouwburg euro 16 / (kassa euro 19 )
1/11 Club ¡mm...! [Concertgebouw De Vereeniging] euro 13 / (kassa euro 16 )
2/11 Antonius van Paduakerk euro 10 / (kassa euro 13 )
2/11 Concertgebouw De Vereeniging euro 26 / (kassa euro 30 )
3/11 Stadsschouwburg euro 23 / (kassa euro 27)
Passepartout euro 60 (kassa euro 65 )
Voorverkoopprijzen zijn exclusief bemiddelingskosten. Er is geen recht op restitutie van toegangskaarten bij te laat of niet komen.

Voorverkoop landelijk Bel of bezoek de Ticket Service

via 0900 300 1250 (euro 0,45 pm), de 151 grotere postkantoren, de 33 GWK-stationskantoren, de 12 grotere VVV kantoren en de bekende voorverkoopadressen.
Je kunt ook rechtstreeks op de reserveringspagina's van Ticket Service kaartjes bestellen: www.ticketservice.nl. Voorverkoop in de regio: de Waaghals (Nijmegen en Arnhem) Kroese (Nijmegen), Stadsschouwburg Nijmegen, reserveringen 024 322 1100 www.mensec.nl