Wè-nun Henk maakt mini-cd met Rum-nummers

De Brabantse folkgroep We-nun Henk werkt aan een mini-cd met nummers van de legendarische groep Rum. Het gaat dan met name om de nummers van de eerste 3LP's (1972-1975). De mini-cd met waarschijnlijk zeven of acht nummers, zal gepresenteerd worden op het International Folk Festival in Tilburg op 26 januari.

We laten Hans Hoosemans van We-nun Henk aan het woord:
"De achterliggende reden is dat wij - toen wij 7 jaar geleden begonnen met folk maken - geweldig onder de indruk raakten van die platen, en die muziek een belangrijke reden was om ook nederlandstalige folk te gaan spelen. Overigens zijn wij niet de enigen, bij mijn weten is Rum al 3 decennia een grote invloed geweest op Nederlandse en Vlaamse folkbands".
"Nog altijd draaien wij die LP's veel & graag, en het blijft tijdloze mooie muziek. Helaas zijn die platen nooit fatsoenlijk op cd gebracht (alleen de eerste, in een goedkoop uitgevoerde versie), dus is ons initiatief ook een klein beetje een futiel protest tegen de muziekindustrie die de hele back-catalogue van NederVlaamse folk laat verstoffen in hun magazijnen". "Daarnaast is er bij mijn weten nooit een 'tribute' voor de groep gemaakt. Voor ons is het ook gewoon even leuk om te doen, tussen 2 'gewone' cd's door (onze vorige cd is nog maar van een half jaar geleden). We plannen zo'n 7 à 8 nummers te doen, dus het wordt inderdaad een mini-cd van zo'n 25 minuten". "O ja, we spelen zaterdag (26-10) in Ekko, Utrecht het voorprogramma van Krang".