Skik-zanger Daniël Lohues neemt in VS blues-cd op

De zanger van de Drentse band Skik, Daniël Lohues, gaat in december naar de Verenigde Staten om daar zonder zijn andere bandleden een album op te nemen. Het project valt samen met een 'sabbatical year' van Skik.
Lohues gaat naar Baton Rouge, Louisiana. Hij gaat daar een Nederlandstalige bluesplaat opnemen onder de naam Lohues & The Louisiana Blues Club. Daarna gaat hij met een Amerikaanse bluesband op tournee door Nederland.

Lowlands naar gunstiger laatste weekeinde augustus

Lowlands verschuift volgend jaar naar het laatste weekeinde van augustus. Dan hoeft het festival niet meer te concurreren met andere grootschalige internationale festivals. Lowlands, dat tot nu toe werd gehouden in het derde weekeinde van augustus, heeft in 2003 plaats op 29, 30 en 31 augustus.
Mojo verwacht dat de verplaatsing van Lowlands positieve gevolgen zal hebben voor de festivalprogrammering. Met name de Britse festivals waren er de oorzaak van dat Lowlands het afgelopen jaar enkele interessante artiesten niet wist te contracteren.
,,Een festival als Leeds biedt bedragen waar wij niet tegenop kunnen'', zegt Mojo-woordvoerder H. van Rompaey. De woordvoerder van Mojo zegt begrip te hebben voor de kritiek van pers en publiek op de programmering van de laatste editie van Lowlands. ,,Het is vervelend als je interessante bands mist. Dat moet je durven toegeven.''