November, de maand van de Irish Nights

Komende maand doen veel Ierse en ander Keltische muzikanten ons land aan.
Natuurlijk is er het grote Irish Fundraising Festival in Vlaardingen op zaterdag 2 en zondag 3 november met Altan, Kieran Fahy/Philip Masure, Milladoiro, Flook, De Dannan & Eleanor Shanley, Kilshannig, Arcady (met Sean Keane en Frances Black) en Pekel. Daarover meer bij festivals.
Minstens zo afwisselend en sterk is de programmering van de Celtic Night op vrijdag 22 november in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Vanaf 20.15 uur spelen verspreid over vijf podia: Dervish, Flook, Kila, Kornog, Susana Seivana, Norland Wind, Shooglenifty, Kornog, Maire Ni Chathasaigh & Chris Newman en Sedrenn. Toegang 24 euro. Kaartverkoop: 058-2330233 Meer info op www.harmonie.nl Een dag eerder is een behoorlijk deel van dit programma ook te zien en te horen in Muziekcentrum Enschede.

Her en der worden er ook op iets minder grote schaal celtic festivals, celtic night, irish nights, etcetera, georganiseerd. Zo is er net over de grens in Lommel op vr 1 november Celtic Ireland met Cara Dillon, Nollaigh Casey & Arty McGlynn, De Dannan & Eleanor Shanley. Het is in Cultureel Centrum De Adelberg in Lommel.
Wat te denken van de Irish Night die zal plaatsvinden op 9 november a.s. in de Hanenhof te Geleen. Hier prijken namen als Kieran Goss, Eleanor Shanley, Flook en The London Lasses op de poster. Verder zijn er diverse stands en workshops. Voor meer info bel 046-4746735 of bezoek website: www.irishnight.nl
Of gewoon een mooie zondagmiddag in het Arsenaal in Vlissingen met Cara Dillon en Maire ni Chatasaigh & Chris Newman op 17 november.
Op 23 november a.s. zal een Celtic Night plaatsvinden in het Chassé Theater te Breda waar o.a. Altan, Norland Wind en Kornog zullen optreden. Kaarten hiervoor via het Chassé Theater, 076-5303132.
Op diezelfde dag biedt de Agnietenhof in Tiel een programma met o.a. Norland Wind, John O'Dreams en Sedrenn.