Epic lijmt walkmans met nieuwe cd's dicht

Platenmaatschappij Epic, onderdeel van Sony, levert recensie-exemplaren van nieuwe cd's in Amerika voortaan aan in dichtgelijmde Sony discmans. Epic wil met de actie voorkomen dat cd's door muziekjournalisten, die de schijfjes nog voor de verschijningsdatum beluisteren, voortijdig, met name via het internet, verspreiden.
De discmans die met de cd's worden verstuurd zijn dichtgelijmd, evenals de bijgeleverde hoofdtelefoon. Door de aansluiting van de hoofdtelefoon dicht te maken, is het onmogelijk hierop andere apparatuur aan te sluiten.
Overigens is het systeem niet waterdicht. Journalisten die de muziek het liefst op hun eigen apparatuur beluisteren, hebben de cd-speler al aan de achterkant weten te openen om het schijfje vervolgens te verwijderen.
Onder de artiesten van wie cd's door Epic in een discman worden gedistribueerd zijn onder anderen Pearl Jam en Tori Amos. Van Amos' nieuwe cd Scarlets Walk werd in juli al een sample-versie verstuurd die niet veel later op internet te vinden was.