Manolito y su Trabuco op Festival de Cuba in Apeldoorn

Gedurende vier dagen treedt in Apeldoorn de crême de la crême op van wat Cuba aan feestbands te bieden heeft. Tijdens het Festival de Cuba is het tot en met morgen son, salsa, timba, danson, mambo, chachacha en merengue wat de klok slaat op diverse podia, zowel binnen als buiten.
Neem bijvoorbeeld het orkest Manolito y su Trabuco dat in januari nog het privéfeest op Paleis Noordeinde opluisterde van Willem-Alexander en Máxima. Naar verluidt zou Máxima - als Zuid-Amerikaanse uiteraard kenner van de muziek die deze regio te bieden heeft - hoogstpersoonlijk haar zinnen hebben gezet op Manolito y su Trabuco.
Deze bigband, momenteel de befaamdste van Cuba genoemd, vormt in Apeldoorn de afsluiter van het vierdaagse Festival de Cuba en is zondagmiddag te zien op het voorterrein van schouwburg Orpheus. Bestaande uit verschillende secties: twee trompetten, twee trombones, fluit, piano, cello, viool, bas, drums, conga en güiro.
Ondertussen zindert en swingt het al vanaf donderdag in Apeldoorn op de podia in onder andere Hotel Bloemink, rond het stadhuis en Raadhuisplein en Orpheus. De spits werd donderdag afgebeten door Chancullo, een band bestaande uit jonge Cubaanse muzikanten die doorkneed zijn in de son, danson en traditonele muziek. Zie voor meer programma-info: www.festivaldecuba.nl
Bron: De Gelderlander