Bono naar Afrika met Amerikaanse minister

Bono probeert de VS aan te zetten tot meer ontwikkelingshulp richting Afrika. Middels acties kreeg peuterde hij bij Bush al vijf miljard dollar extra steun (5,73 miljard euro) los, zij het enkel voor landen die corruptie aanpakken en hun economie hervormen. Eerder dit jaar reisde Bono rond in Afrika met de republikeinse senator Frist. Nu bezoekt hij samen met O'Neil, minister van Financiën Ghana, Uganda, Zuid-Afrika en Ethiopië. Tijdens hun tiendaagse trip die a.s. maandag begint bezoeken ze scholen, aidsklinieken en ontwikkelingsprojecten.

Club Moira in Utrecht programmeert weer concerten

In de Utrechtse club Moira op de Plompetorenbrug worden weer regelmatig concerten georganiseerd sinds programmeur Jeroen Boekhorst van Theater Kikker naar Moira overstapte. Boekhorst boekt veel soorten muziek. Deze maand zijn er drie concertavond waarvan er een in het teken staat van country en wel op zondag 19 mei met Demolition String Band en de Utrechtse Hillbilly Boogiemen.

Het Utrechtse kwartet The Hillbilly Boogiemen maakt een dermate authentieke mix van country, bluegrass en rockabilly dat ze in Nederland op eenzame hoogte staan én ook in Amerika veel respect verwierven. Hun voorliefde voor bluegrass botvieren ze door als Bluegrass Boogiemen akoestisch te spelen rond één microfoon.
Naast de Boogiemen stond ook Demolition String Band in 2001 op het americana-festival Blue Highways in Vredenburg. Het countryrockduo begon in 1996 in New Jersey. Hun debuutalbum bevat een countryversie van Madonna's 'Like A Prayer'.

Naast het programma doet Jeroen Boekhorst ook aan zaalbeheer en publiciteit. Tegen Ingmar Griffioen van de Amersfoortse Courant zei hij daarover: ,,Mijn ding is eigenlijk programmeren en daar krijg ik hier meer ruimte voor. Ik blijf ook voor Kikker dingen doen, zoals het afscheid van de gitarist van Tin Stars. In Moira willen we regelmatig op onregelmatige basis programmeren. Zo oefenen zeven bands in de Moira en in het nieuwe seizoen wil ik ook aandacht aan zulk lokaal talent besteden.''
Club Moira: Zondag 19 mei 15.00 uur: Demolition String Band en Hillbilly Boogiemen. Vrijdag 24 mei 20.00 uur: Los Perros, Los Assdraggers en The Astonishing.