Oudjaarsfuif in Gent krijgt een vervolg
De geslaagde Oudjaarsfuif in Gent, waar we afgelopen maandag over berichtten, krijgt een vervolg. Dit verzekeren organisatoren Klesie en Bavo in een e-mail die ze stuurden naar een ieder die op de voorverkooplijst stond: …"Bedankt voor de vele complimenten. Bedankt om te komen & Tot volgend jaar! (jawel, we gaan er een traditie van maken)"…

De e-mail handelt daarnaast over zoekgeraakte spullen, maar ook over een zoektocht van twee jongens naar meisjes die ze op de fuif leerden kennen. Klesie: "Ik kreeg mailsgewijs de vraag (van twee verschillende personen) om een meisje te zoeken.... De jongens hebben elk een meisje leren kennen (hopelijk niet dezelfde) waarvan ze geen gegevens hebben. Hoe stom kun je zijn... :-) De ene draagt de naam "Tine" en vetrekt over één maand naar India... Het andere meisje dat "zoek" is: een zekere Lieze. Laat van u horen. Of als u één van deze meisjes kent: u kan er twee mensen mee gelukkig maken. Wie nog op zoek is naar een goe meiske of een toffe jongen: laat maar weten, ons relatiebureau vindt zeker en vast een oplossing!"…. www.klesie.be www.kloefmusic.com

Zilveren Harp van Conamus voor Spinvis Componist en zanger Spinvis krijgt een Zilveren Harp van Conamus, de instantie die Nederlandse lichte muziek ondersteunt in binnen- en buitenland. Ook Peter Pan Speedrock en Tasha's World krijgen een Harp. De winnaars van de Zilveren Harpen zijn gistermiddag tijdens het radioprogramma "Claudia d'r op" tussen 12.00 en 14.00 uur op Radio 3FM bekendgemaakt worden. Op 13 januari volgt, bij "Schiffers.fm" tussen 14.00 en 17.00 uur op Radio 2, de bekendmaking van de winnaars van de Gouden Harpen.

De winnaar van de Conamus Exportprijs wordt een week voor het Harpen Gala bekendgemaakt. Dat feestelijke Harpen-gala, waar alle prijzen worden uitgereikt, is op dinsdag 10 februari in Theater 't Spant te Bussum. Het Harpen Gala wordt evenals vorig jaar georganiseerd in samenwerking met Radio 2 dat het gala zal uitzenden. De presentatie van de avond is in handen van Sjors Frölich en de winnaars zullen tijdens hun optreden worden begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Dick Bakker.

De Zilveren Harp is als aanmoedigingsprijs bedoeld voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die reeds op succesvolle wijze hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten en auteurs. De Zilveren Harp werd in 1969 voor het eerst uitgereikt. De prijs ging in het recente verleden naar groepen als Beef, DJ Tiësto, Krezip, Niet Uit Het Raam, Relax en Within Temptation. De juryleden van de Zilveren Harpen zijn Sieb Kroeske (voorzitter), Manuela Kemp, Jeroen Junte, Werner Schlosser, Henkjan Smits, Arjen Davidse, Corné Klein en Jack Spijkerman.
Voor de Gouden Harp, de hoogste muzikale onderscheiding in Nederland, komen personen in aanmerking, die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. Bekende recente gouden harpwinnaars zijn bijvoorbeeld: Anouk, Acda en De Munnik, Bløf, De Kast, Marco Borsato, Simone Kleinsma en Rowwen Hèze. De jury van de Gouden Harpen bestaat uit Ruth Jacott, Kick van der Veer, Ron Stoeltie, Gert van Veen, Cor Bakker en Han Kooreneef onder leiding van voorzitter Willem van Beusekom.

S P I N V I S
Met Nieuwegein aan zee bracht Erik 'Spinvis' de Jong eind vorig jaar een cd plus dvd uit voor de prijs van één. Nieuwegein aan zee bevat vier niet eerder uitgebrachte nummers (briljante huisvlijt in de lijn van het debuutalbum), een vijftal livenummers met het ensemble en een prachtige uitvoering van Astronaut door Lais, die de afgelopen dagen geregeld op de Vlaamse VRT-radio te horen is.
Na jaren van knutselen, opnemen, monteren en geluiden sprokkelen - afgezonderd op zijn zolderkamer - brak Erik de Jong vorig jaar door als Spinvis met zijn titelloze album. Zowel in Nederland als België werd hij populair. Zlef verklaart hij zijn succes met: '...mijn teksten zijn een beetje surrealistisch van toon... schoonheid en poëzie moeten op de eerste plaats komen... ik doe een beetje zuinig aan met humor en ironie... ik gebruik alles wat ik tegenkom... zolang het bijdraagt aan de sfeer die ik zoek... een mooie fout is het mooiste wat er is... en een geloopte fout is nog mooier'.
Zijn in het 'laboratorium' gegroeide muziek voerde hij uit met een negenmansorkest, waarin o.a. zijn vader op gitaar en Han Reiziger op piano. Dit gezelschap kreeg een maand geleden nog een auto-ongeluk op een Belgische autoweg. Vader De Jong werd voor kort in het ziekenhuis opgenomen.
Voor Erik de Jong is de samenwerking met het grote orkest nu voorbij. Hij trekt zich weer terug op zijn zolderkamertje om aan een nieuw album te werken. Aan de toekomst denkt hij nog niet. Ook niet of hij straks na zijn nieuwe album, opnieuw met een groep de lage landen doortrekt.