…Het was niet gemakkelijk om een vervanger te vinden, maar daarbij moet ik zeggen dat we ook niet echt op zoek zijn gegaan. Aanvankelijk wilden we Stefan niet vervangen en gewoon met ons vijven verder gaan. We hebben een paar doedelzakspelers zien passeren, en we stonden eigenlijk op het punt om met Rémi Decker te gaan werken, maar toen kreeg ik een mailtje van iemand uit Turnhout die ik totaal niet kende. Toon van Mierlo vroeg of hij een keer mocht proberen. Die kans heeft hij gekregen, maar eigenlijk gingen we er niet van uit dat dit een geschikte kandidaat zou kunnen zijn. Na drie minuten wisten we het. Dit is onze man, zowel muzikaal en als persoon. Fluxus lijkt iedere keer geluk te hebben wat het personeel betreft. Toon kwam uit de hemel vallen, en onze bassist Sam van Ingelhem, hebben we destijds gewoon van de straat geplukt'…

Morgen finale Grote Prijs van Nederland Singer/Songwriter

Zaterdagmiddag 6/12 strijden acht singer-songwriters om de Grote prijs van Nederland. Deze finale heeft plaats in Paradiso in Amsterdam. Er is heel wat te verdienen: de Grote Prijs van Nederland t.w.v. € 5000,-, Samsonic Publieksprijs, Ntb Beste Muzikantprijs, beide t.w.v. € 1000,-, optredens op Crossing Border, Folkwoods en Crème de la Crème, 2 dgn Wisseloord Studio's, 500 cd's geperst door Salisbury en een jaar lang professionele coaching.
De finalisten zijn: Femke, Eelco, Marike Jager, Tiedo, Hanneke de Jong, a balladeer, Sophie en Henke Lamers. Gastoptreden: Me Mystery (winnaar 2002). Presentatie: Ruud Hermans. Live web-cast www.fabchannel.com.
Zaal open: 12.30 uur Aanvang: 13.30 uur Entree: € 9,- (inclusief lidmaatschap)
zie ook www.groteprijs.nl