Zaterdag 24 november presenteert Inner Strength haar tweede cd, Unforgotten, in de Para in Breda. Lezers van Folkforum kunnen vrijkaarten en exemplaren van de nieuwe cd winnen.

Folk-pop band Inner Strength heeft elf compleet nieuwe nummers opgenomen op de tweede cd Unforgotten. Die nemen je mee naar allerlei heerlijke plaatsen en gevoelens en laten je drie kwartier lekker weg dromen of lekker dansen. Zaterdag 24 November zal Inner Strength al deze nieuwe nummers laten horen in de Para in Breda. Unforgotten zal die dag voor het eerst te koop zijn tegen een speciale prijs van 10 euro. Daarnaast zullen ook oudere nummers gespeeld worden van o.a. hun vorige cd Meltemi.

Inner Strength: drie mooie dames, vergezeld door vier heren, bezorgen je regelmatig kippenvel, en zorgen even later dat je moeilijk stil in je stoel kunt blijven zitten. Een zangeres die soms gothic sferen oproept, terwijl de viool je doet vermoeden dat je tussen de zigeuners zit. De soms warme, dan weer ijle klanken van een Keltische fluit kent haar opponenten in de bas en didge die de aardse diepte zoeken. Dan klinkt er een Ierse bouzouki op een opzwepende drum met een nog wilder didgeridoo ritme.

De band wordt gevormd door muzikanten van allerlei pluimages en met diverse achtergronden in de muziek. Zo zingt Noortje ook in de progressieve rock-band In-Tension. Violiste Cora speelt in zigeuner-orkest Korusonas en Klezmerband Klezmajeur. Gitarist Michiel heeft een conservatorium opleiding klassieke gitaar. Drummer Marc heeft gespeeld in Nederland en Vlaanderen met diverse acts en pop-bands, maar bijv. ook als begeleiding bij Liliane St Pierre. Didgeridoospeler Roland stond op het Sfinks festival in België met Australische top didge-spelers en staat regelmatig in theaters door heel Nederland met diverse producties zoals het Brabants Amateur Danstheater en meerdere koren. Al deze invloeden vermengen zich in Inner Strength tot een sfeer en klank die nauwelijks in woorden is te omschrijven, maar die ervaren, gezien, gevoeld en gehoord moet worden.

Datum: Zaterdag 24 November 2007
Aanvang: 20:15u
Locatie: Para, Van Coothplein 39, 4811 ND  Breda
Entree: € 5,-
Website: www.folkpop.nl.

Voor de lezers van Folkforum wil Inner Strength graag 2 x 2 vrijkaarten plus 2 cd's ter beschikking stellen. Wil je daarvoor in aanmerking komen, geef dan antwoord op de vraag:

De nieuwe cd van Inner Strength heet Unforgotten, naar de titelsong. Maar over welk land gaat het nummer Unforgotten?


Stuur dat antwoord vóór 21 november, samen met je naam, adres en woonplaats, naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Winnaars ontvangen bericht.