Het Internationaal Folkcomplot is een uniek, nieuw samenwerkingsverband tussen de Nederlandse zangeres Linde Nijland, de Vlaamse violist Wouter Vandenabeele, de Vlaamse zangeres Vera Coomans en de Nederlandse multi-instrumentalisten Bert Ridderbos en Walter Kuipers. Het gaat dus niet om een volksopstand of samenzwering maar een prachtig muzikaal initiatief.

Twee indrukwekkende zangeressen, begeleid door drie gedreven muzikanten brengen muziek van internationale klasse die ontroert en meesleept en de concertbezoeker tot op het puntje van zijn stoel zal brengen. Eigen composities, vertolkingen van traditionals en liedjes uit noordelijke en westelijke windstreken worden afgewisseld met fijnzinnige of juist bruisende instrumentalen. Centraal thema is Water en Vuur.

Het Internationaal Folkcomplot bestaat uit:
Linde Nijland (Ygdrassil, solo Sandy Denny-project): zang, gitaar
Wouter Vandenabeele (Ambrozijn, Olla Vogala etc., soloproject Chansons Sans Paroles): viool
Vera Coomans (Rum, Madou, Brechtrevue): zang
Bert Ridderbos (Törf, Ygdrassil): gitaren, cittern, bas, accordeon, banjo
Walter Kuipers (Berini's, Marjolein Meijers, Fred Piek): mandola, bouzouki, tin whistle, bodhran, mandoline, doedelzak

Het Internationaal Folkcomplot zal het programma Water en Vuur in het seizoen 2008/2009 in de theaters gaan brengen, voor boekingen of meer informatie kan men terecht bij Bureau N (Freek Nijland), Posthoornsteeg 1c, 8911 AS Leeuwarden. Telefoon: 0021-(0)58-2125690 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op internet is het project te vinden via: www.myspace.com/hetinternationaalfolkcomplot.