A.s. zaterdagmiddag, 8 december, is weer de finale van de Grolsch Grote Prijs van Nederland, categorie singer-songwriter, in de Melkweg in Amsterdam. Om de hoofdprijs strijden: Ana Criado, Fuck The Writer, Jodymoon (publieksfinalist), Joep Berkenbosch, Leine en Pien Feith. Volgens de laatste berichten is deze uitverkocht, maar Folkforum mag nog 2 sets van 2 vrijkaarten weggeven.

In hetzelfde rijtje als Sinterklaas, de Kerstman en Oud & Nieuw houdt de Grote Prijs stand. Voor de 23e editie zijn wederom alle zalen van de Melkweg en de Paradiso in Amsterdam vastgelegd. De tijden zijn als volgt:
Melkweg - zaal open om 13:00 - Singer/Songwriter
Melkweg - zaal open om 19:00 - Pop/Rock
Paradiso - zaal open om 18:30 - Hiphop/RnB
Paradiso - zaal open om 00:00 - Dance/Producer

Er staat wat op het spel zaterdag. De winnaars, in elke categorie één, gaan er vandoor met een behoorlijk uitgebreid prijzenpakket, met o.a. € 5000,- werkbudget, studiotijd, 500 promosingles, een videoclip, persfoto's, en optredens op diverse festivals in 2008, zoals de Binnenach en Folkwoods. Bovendien zijn er nog extra prijzen te verdienen, zoals de Beste Muzikantprijs t.w.v. € 1000,- en de KinkFM Publieksprijs Singer/Songwriter t.w.v. € 1000,-.

Voor de finale in de categorie singer-songwriter zijn 2 sets van 2 vrijkaarten beschikbaar voor lezers van Folkforum. Meedoen is eenvoudig. Deze keer hebben we een meerkeuzevraag:

Wie heeft er nog nooit iets met de Grote Prijs gewonnen?

a) Leine
b) Roosbeef
c) A Balladeer
d) Stevie Ann

Stuur vóór vrijdag 7 december 2007 het goede antwoord, met je naam en adres, naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Winnaars ontvangen bericht.

Zaterdag 8 december 2007, Finale GGPNL, categorie singer-songwriter, Melkweg Amsterdam
Zaal open: 13:00 Aanvang: 14:00. Entree: €11,- incl. lidmaatschap.

De exacte line-up met tijden, artiesten, kosten, hosts en biografieën zijn terug te vinden in de speciale Finalegids in de LiveXS decembereditie en op: www.grolschgroteprijs.nl.