In een uitverkochte Melkweg vond gistermiddag de finaleronde van de Grolsch Grote Prijs van Nederland, categorie Singer/Songwriters plaats. Leine (Marjoleine Reitsma) zorgde voor een primeur door de Grote Prijs voor de tweede keer te winnen.

De jury roemde het hoge niveau van deze categorie in Nederland. Door het met funk doordrenkte spel sleepte Joep Berkenbosch de Musicmaker Beste Muzikantenrpijs in de wacht. Hij bewees wederom zijn talenten op gitaar. De publieksstemmen waren voor de sympathieke Limburgers Jodymoon.
Uiteindelijk ging een geëmotioneerde Leine (Amsterdam) er met de Grote Prijs van Nederland vandoor. De jury sprak onder meer van een zeer eigen stijl, ambachtelijke songs en een ontwapenende presentatie. Leine was direct 's avonds op Radio1 te horen en deze week maakt ze haar tv-debuut bij Goedemorgen Nederland.
Precies tien jaar geleden won Marjoleine de Grote Prijs als saxofoniste/accordeoniste/tweede stem van de Singer/Songwriter act Kirke. "Ik had niet kunnen dromen dat ik hier ooit zou staan met mijn eigen nummers die door mezelf gezongen worden.'

leine
Leine

Zie ook: www.leine.nl en www.myspace.com/leinemusic.