Ishtar heeft de tweede halve finale van Eurosong gewonnen, en gaat dus naar de finale. De groep rond zangeres Soetkin Baptist maakt zelfs een gerede kans om die finale te winnen en dus naar het Eurovisie Songfestival te worden afgevaardigd namens België. Ishtar was zowel de unanieme keuze van de vakjury als de favoriet van het meestemmende publiek.

De vakjury, bestaand uit Kris Wauters, Marcel Vanthilt en Katrina, oordeelde het volgende over het liedje O Julissi Na Jalini, dat in een zelfverzonnen taal is gesteld: Kris Wauters vond aan "O julissi na jalini" van Ishtar "buiten de taal niets fake". "Het is een liedje dat vanaf de eerste keer aankomt. Ik word er nog steeds blij van." Vanthilt pareerde de kritiek dat het een idioot liedje zou zijn. "Het tussenstuk is geniaal, muzikaal straf". "Het zou een schande zijn mochten jullie niet in de finale staan", besloot hij. Ook Katrina was nog steeds onder de indruk. Ze vond het nummer "compleet origineel en heel lief, echt iets voor het Songfestival".

Dat het publiek enthousiast was over Ishtar, blijkt wel uit de reacties op de uitvoering van O Julissi Na Jalini na het winnen van de halve finale. Dat is hier nog te bekijken.

Het andere nummer met een link naar folk viel gisteravond af, opnieuw zowel bij de vakjury als bij het publiek. Wheel Of Time (gezongen door Geena Lisa) werd geschreven door Yves Barbieux van Urban Trad (de groep die enkele jaren geleden tweede werd op het Songfestival met een liedje in een zelfverzonnen taal) en Harald Bauweraerts speelde er draailier bij.

De finale van Eurosong 2008 is op 9 maart, dan wordt definitief bepaald wie België gaat vertegenwoordigen in Belgrado. De uitzending is te zien op de Vlaamse zender EEN, zie ook: www.een.be.