De organisatie van de Grote Prijs van Nederland is op zoek naar muziektalenten voor de editie van 2008. Vanaf 10 maart kun je je inschrijven via de website www.groteprijsvan.nl. Lees onderstaand persbericht voor alle informatie.

De verse winnaars Matik, Leine, Kleine Jay en Good Dog Happy Man kunnen zich niet meer inschrijven, maar álle andere aanstormende muziektalenten wel! De Grote Prijs gooit haar deuren dan ook weer wagenwijd open voor de nieuwe lichting talentvolle Nederlandse muzikanten in de categorieën Pop/Rock, Singer/Songwriter, Hiphop/RnB en Dance/Producers. Aanmelden kan vanaf 10 maart (tot en met 14 april!) via het digitale aanmeldformulier op www.groteprijsvan.nl , waar een act gevraagd wordt om zijn of haar drie beste tracks, een foto en een biografie te uploaden.

Iedere aanmelding wordt door drie juryleden onafhankelijk van elkaar beoordeeld en elke act krijgt dus na afloop van de Aanmeldperiode drie juryrapporten toegestuurd. De jury bepaalt aan de hand van de ingezonden tracks of de aangemelde act live wordt bekeken tijdens een eigen optreden óf een door de Grote Prijs georganiseerde showcase. Deze acts maken dan grote kans om gekozen te worden als één van de twaalf Halve Finalisten (in die categorie). De namen van de Halve Finalisten worden eind juli bekend gemaakt.

In 2007 heeft de Grote Prijs onder meer het succes van de volgende winnaars kunnen ondersteunen:

Lucky Fonz III tourde in 2007 in Australië, heeft een platencontract bij PIAS en een boekingscontract bij The Alternative getekend, bracht het succesvolle album ‘Life is short' uit en krijgt de ene lovende recensie en interessante optreden na de ander.

Er is ook veel gebeurd voor Blaxtar in 2007. In November kwam het album Chronoz Baäl uit en heeft hij naast optredens op o.a. Parkpop, Noorderslag en Lowlands er een Essent Award aan overgehouden.

The Kevin Costners tekenden een contract bij het wereldfaam genietende platenlabel Excelsior. In april 2008 komt de debuutplaat ‘Come On In' in Nederland en België uit. The Kevin Costners zijn er klaar voor; de band tekende namelijk ook bij publisher Chrysalis en heeft nu The Alternative als boeker kunnen aantrekken.

De Grote Prijs heeft de afgelopen jaren voor veel van haar deelnemers gezorgd voor een springplank naar een groter succes. Goede voorbeelden hiervan zijn Tom Holkenborg (Junkie XL), Pete Philly, Charlie Dee, Nobody Beats The Drum, Jiggy Djé, Brainpower, Green Lizard, Typhoon, Roos(beef), Ali B, Opgezwolle, Raymzter, Jawat! en van iets verder terug; Tröckener Kecks, Total Touch, Rowwen Hèze, Lois Lane, de Raggende Manne, de Heideroosjes en Johan.

Sta je in de Finale, dan maak je kan op een uitgebreid prijzenpakket bestaande uit o.a. 5.000 euro werkbudget, optredens op diverse grote festivals, opnametijd in Studio Arnold Muhren, 750 cd's geperst door Salisbury, een fotosessie en een jaar professionele coaching op maat (juridisch, promotioneel, organisatorisch, zakelijk).

Voor meer informatie over de Grote Prijs van Nederland en de Aanmeldperiode ga naar: www.groteprijsvan.nl.