De vermaarde 73-jarige Canadese singer/songwriter Leonard Cohen gaat voor het eerst sinds vijftien jaar weer op tournee. Van begin juni tot eind juli geeft hij 29 concerten, waaronder op donderdag 10 juli op het Cactusfestival in Brugge (B) en zaterdag 12 juli in het Westerpark in Amsterdam. Tevens staat er voor de zomer een nieuw album van Leonard Cohen gepland.

Cohen wordt tijdens zijn tournee begeleid door Roscoe Beck (bas, zang), Neil Larsen (keyboard, accordeon, blaasinstrumenten), Bob Metzger (gitaar, steel gitaar en zang), Javier Mas (akoestische gitaar en oud), Christine Wu (viool ,altviool, cello en keyboard), Rafael Gayol (drums en percussie) en Dino Soldo (keyboard, saxofoon, zang).

Cohen, tevens een gepassioneerd dichter en schrijver, kwam in 1967 met zijn debuut, Songs of Leonard Cohen. Van dit album werden nummers als Suzanne en So Long Marianne een groot succes. In ons land brak hij in 1971 pas echt door met zijn album Songs of Love and Hate.
Suzanne is Cohen's meest gecoverde lied. Ondermeer Herman van Veen pikte het op. Een ander nummer dat door mensen als Jeff Buckley en Rufus Wainwright met succes werd uitgevoerd wordt is Hallelujah.

Op zijn tournee, die op 6 juni in Toronto begint, doet Cohen grote festivals aan zoals het Engelse Glastonbury, het Zwitserse Montreux Jazz Festival en het Spaanse Bennicasim. De komende weken kunnen er nog concerten aan zijn tournee worden toegevoegd. Zie http://leonardcohen.aeglive.com.