In 1978, 30 jaar geleden, maakte Gerard van Maasakkers zijn eerste langspeel-plaat Komt er mer in. In het begin was hij een gewaardeerd zanger in Brabant, maar al sinds jaren is hij bekend in heel Nederland. Uitverkochte voorstellingen van Limburg tot Amsterdam zijn geen uitzondering. Op 6, 7 en 8 juni 2008 zijn er 3 grote, feestelijke jubileumconcerten in Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven. Later verschijnen een cd en een boek.

Iedereen herkent de liedjes van Gerard van Maasakkers. Ze raken het hart, omdat ze "van dichtbij" geschreven zijn; grote levenszaken worden teruggebracht tot één klein detail, wat zo treffend wordt gebracht, dat je er eenvoudigweg niet omheen kunt.

gerard van maasakkers - foto peter van casteren
Gerard van Masakkers, foto Peter van Casteren

Ter gelegenheid van het jubileum komt er in september een cd, waarin collega's werk zingen van Gerard van Maasakkers. Zo zingt Paul de Leeuw het duet Gij en ik met Gerard, Ik wil bij jou zijn wordt vertolkt door Guus Meeuwis, en zingt Bennie Jolink (Normaal) Achter de schuur (in het Achterhoeks). Claudia de Breij geeft Benny een nieuw jasje, Jack Poels zingt Kan de deur nie dicht (in het Limburgs) en Nick & Simon brengen Sterren van de hemel. Andere namen zijn: het Rosenberg trio, JW Roy, Izaline Calister, The Watchman, Frans Pollux, KommilFoo (België) en Gert Vlok Nel (Zuid Afrika). De cd komt uit in september a.s., bij de start van de jubileumtoer door het land (tot mei 2009).

In maart 2009, bij de 60e verjaardag van Gerard van Maasakkers, verschijnt er een biografie.

Bij de jubileumoptredens in juni zingt Gerard de mooiste liedjes uit zijn repertoire. Natuurlijk met de Vaste Mannen, maar ook met veel extra muzikanten en gast-optredens van collega's. De kaartverkoop is al gestart.

7, 8, 9 juni 2008, jubileumoptredens Gerard van Maasakkers en gasten, Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven. Entree € 29, kaartverkoop via www.muziekcentrum.nl of tel. 040-244 20 20.

Zie ook: www.gerardvanmaasakkers.com.