De nieuwe cd van Malbrook, Qwade Wulf, heeft een prijs gekregen van Duitse platenrecensenten. Deze 'Preis der deutschen Schallplattenkritik' is in 1963 in het leven geroepen. Door 114 recensenten, schrijvers en redacteuren worden uitgaven in de Duitstalige gebieden beoordeeld in diverse categorieën, zodat er voor de liefhebbers een richtlijn ontstaat van wat, artistiek gezien, werkelijk van belang is in het enorme aanbod.

Bij deze onderscheiding doet het er niet toe of een plaat in eigen beheer is opgenomen of door een platenmaatschappij is uitgebracht, om in aanmerking te komen voor beoordeling moet direct na verschijnen van een cd een exemplaar worden gestuurd naar de jury. Elk jaar worden er prijzen uitgereikt voor een tiental bijzondere uitgaven en drie voor een heel oeuvre. Daarnaast wordt elk kwartaal een keuze gemaakt uit het aanbod in 28 categorieën, en het Noordduitse Malbrook heeft voor het album Qwade Wulf de prijs van het tweede kwartaal van 2008 gekregen in de categorie folk / folklore. Ook onze recensent Henk was goed te spreken over deze plaat, zie hier.

Voor meer info over Malbrook zie: www.malbrook.de, voor meer info over de Preis der deutschen Schallplattenkritik en de vereniging van Duitse recensenten, zie: www.schallplattenkritik.de.