Concertorganisatie Groeten Uit Oisterwijk (GUO) presenteert ook voor komend seizoen 08/09 een serie van acht folkrootsconcerten in 't Boerderijtje in Haaren en na afloop daarvan een live-cd. Bovendien worden er opnamen gemaakt voor uitzendingen op de Concertzender. Op het programma staan o.a. een Irish Night, Andy Irvine, NO blues, Malinky en een Celtic Night met David Munnelly.

De live-cd 07/08 met opnamen van GUO-concerten staat op uitkomen, en ook seizoen 08/09 zal worden vastgelegd, en eind mei 2009 wordt daarvan de cd verwacht. Nieuw voor komend seizoen zijn de  opnames die GUO met eigen apparatuur uitvoert voor uitzendingen bij de Concertzender op Radio 6. De concerten worden nog steeds georganiseerd in 't Boerderijtje tussen Haaren en Oisterwijk, maar wegens de groeiende populariteit van de optredens (er moet steeds vaker nee verkocht worden) wordt voor het seizoen 09/10 uitgekeken naar mogelijke andere opties.

Concertreeks 08/09

GUO opent de folkrootsconcertserie 08/09 op zondagavond 21 september met een drietraps Irish Night door de Ierse singer-songwriter Roesy Ireland, sextet Seve Bailey XL uit de United Lowlands (Vlaams/Zuid-Nederlandse schreve) en een Irish Session. Op 19 oktober volgt een delicaat avondje innovatieve folkfusion door Amerikaans duo Acoustic Eidolon op cello en unieke 14-snarige guitjo dat zich tijdens haar Europese toernee laat bijstaan door de Keltische harp van Duitser Thomas Loefke, bekend van Clannad en Norland Wind. GUO kon het buitenkansje niet laten liggen om de Ierse levende legende Andy Irvine te strikken voor een singer-songwriter-concert op 16 november in een ongetwijfeld vol Boerderijtje. GUO sluit kalenderjaar 2008 af op 21 december met NO blues, het spannende project waarin drie Nederlandse americana-artiesten zich mengen met twee traditioneel-Arabische artiesten uit Israël en Sudan op u'd (Arabische luit) en percussie tot een ‘onmogelijke' arabicana mix.

GUO 2009 begint op 1 februari met het Schotse kwintet Malinky in een Celtic Night met verfrissende caledonische arrangementen. De traditiegetrouw carnavalternatief ingekleurde zondag 22 februari is ingeruimd voor het magische Norland Wind waarin de Keltische harp primeert en waarvan het Duits-Noors-Schotse trio met regelmaat opduikt in het Ierse Clannad. Op 29 maart maakt Quatro Ventos van 't Boerderijtje een fadohuis, dankzij de Portugese zanger Emanuel Pessanha en drie Nederlandse begeleiders waaronder gitarist Wout Pennings (van Frank Boeijen). GUO seizoen 08/09 rondt op 26 april af met een Celtic Night door een internationaal kwartet rond de energieke Ierse knoppenwizard David Munnelly.

Belangstellenden kunnen voor uitgebreide info en voor reserveringen van tickets en cd's nu al terecht op www.do.nl/guo. Belangstellenden in een gratis abonnement op de maandelijkse digitale nieuwsbrief van GUO kunnen deze aanvragen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Overige info 013 - 5210175.