In samenwerking met Vestia organiseert Metropolis dit jaar weer X-Perience. De uitgelezen kans voor jong Rotterdams talent om een plekje te bemachtigen op een van de Metropolis podia tijdens Metropolis Festival op 6 juli in het Zuiderpark. Er is ook een categorie singer-songwriter, en inschrijven kan nog net, tot maandag 2 juni.

Hieronder vind je alle info:

De Finale
Afgelopen jaar werd na 3 spannende voorrondes en een nog spannendere finale de band Blox tot winnaar uitgeroepen. Ook dit jaar gaat het er weer om spannen. De zinderende finale zal op zondag 22 juni om 20 uur plaatsvinden in Waterfront, Rotterdam. De act die deze finale wint, gaat er vandoor met die felbegeerde plek op Nederlands leukste festival!

Voorrondes
Dit jaar zijn er vier voorrondes in vier verschillende locaties. Al deze voorrondes bieden podium voor een ander muziekgenre. De winnaars van de voorrondes mogen tijdens de finale hun kunsten nogmaals vertonen, om vervolgens al dan niet als winnaar uit de bus te komen. Als jij ook benieuwd bent naar de acts die meedingen naar een plek in de finale, kom dan kijken tijdens de voorrondes.

De data en locaties van de voorrondes:

Voorronde Electronische muziek
Datum:     5 juni 2008
Locatie:     Bootleg, Rotterdam
Aanvang:    20.00 u

Voorronde Singer/songwriter
Datum:    8 juni 2008
Locatie:    Exit, Rotterdam
Aanvang:    20.00 u

Voorronde Rock
Datum:    13 juni 2008
Locatie:    Baroeg, Rotterdam
Aanvang:    20.00 u

Voorronde Hiphop
Datum:    20 juni 2008
Locatie:    LCC, Hoogvliet
Aanvang:    20.00 u

Op de valreep
De meeste acts die mee willen doen hebben zich al ingeschreven. Mocht het iemand ontgaan zijn: Inschrijven voor de voorrondes is nog mogelijk tot en met maandag 2 juni a.s.

Bands die mee willen doen kunnen een demo en een biografie opsturen naar:
MTR X-Perience
Postbus 1739
3000 BS Rotterdam

Voor meer informatie:
http://www.metropolisfestival.nl - http://myspace.com/mtrxperience - http://mtrxperience.hyves.nl.