In januari is de crowdfunding actie van Shisha Group gestart. Dit is het nieuwe trio van Haytham Safia (U'd, zang), Arthur Bont (drums, percussie) en Janos Koolen (mandoline, gitaar, piano, zang). Deze bijzondere samenstelling van instrumenten en de verschillende muzikale achtergronden van de mannen inspireerden tot het schrijven van nieuwe composities. Je kunt al meedoen vanaf €10,-, vanaf €20,- krijg je de cd thuisgestuurd.

De actie duurt nog tot eind februari 2017, Janos Koolen stuurde een mail met wat uitleg:

Vorig jaar heb ik Haytham bij NO Blues leren kennen en zijn prachtige spel op de U'd, een Arabische luit. Haytham haalt weer heel andere muziek in mij naar boven dan de pop- en folkprojecten waar ik me meestal mee bezig houd. Haytham en ik hebben nieuwe stukken geschreven met invloeden vanuit de Arabische muziek, klassieke muziek, folk, jazz en meer. Arthur Bont is een geweldige drummer en percussionist, waardoor onze muziek vleugels krijgt.
Nu willen we onze composities natuurlijk graag opnemen om aan de wereld te laten horen. Daarbij is een album voor ons de basis om naamsbekendheid te krijgen en optredens te boeken. We zijn alle drie professionele muzikanten, maar in het huidige culturele klimaat betekent dat helaas dat we het niet heel breed hebben. Het opnemen van een album kost nu eenmaal geld en daarom vragen we nu om financiële steun via deze actie:

https://www.voordekunst.nl/projecten/5290-de-nieuwe-cd-van-shisha-group-1#

Bekijk het filmpje om een beeld te krijgen van Shisha Group. Zoals op de pagina te zien, krijg je vanaf €20 de cd thuisgestuurd.

Je kunt ons vinden op www.facebook.com/theshishagroup

We hebben ook een hele compositie online staan:

https://youtu.be/kCTKlVfmruE

Shisha Group
Shisha Group