De sublieme Amerikaanse gitarist en singer/songwriter Chris Jones (uit Nevada) is overleden. Hij stierf aan kanker in een ziekenhuis in Duitsland, zijn tweede vaderland, hij woonde er 26 jaar.

chris jones
Chris Jones

Deze virtuoze Amerikaanse gitarist had een volstrekt unieke gitaarstijl, opgebouwd uit een mix van blues, country, rock en klassieke muziek. Als studiomuzikant is hij te horen op meer dan 65 cd's, maar ook solo is hij een topper. Hij heeft als performer en singer-songwriter een aantal schitterende albums gemaakt. Hij tourde regelmating in Nederland als solist, maar ook als begeleider van anderen.

Een klein jaar geleden tourde hij nog samen met de Ier Kieran Halpin door Nederland. Sinds 1989 was Chris Jones geregeld samen met Kieran Halpin op pad. Hun samenwerking resulteerde in 1995 in een live CD Glory Days. Zeven jaar later brachten ze Moving Air uit.

Jones tourde ook met mensen als van Liz Meyer, Alan Taylor, Geraldine MacGowan en Steve Baker. Onlangs speelde hij nog op twee cd's van David Munyon.