Linde Nijland:

Onder de indruk van Mia Doi Todd

Dit was voor mij in eerste instantie het jaar van het Sandy Denny project, dat ik met de hulp van een aantal muzikanten ben begonnen, met als hoogtepunt het optreden op Folkwoods in Nuenen. Met Ygdrassil heb ik onder andere een aantal optredens buiten de landsgrenzen gehad en bovendien een eerste theatertour.

Daarnaast ben ik in 2003 gegrepen door volksdansen. Daar had ik op Folkwoods volop de gelegenheid toe, maar het begon allemaal in februari met een volksbal in Harlingen en hield vervolgens niet meer op.

Het komende jaar ben ik van plan weer veel muziek te luisteren en te maken. Annemarieke en ik gaan een nieuwe Ygdrassil CD opnemen. Verder ga ik optreden met het Sandy Denny project, onder meer op het Folkfestival Zwolle.

Onder bezochte concerten springt het concert van June Tabor dat ik in februari bezocht eruit. Wat ik tot nu toe van haar nieuwe CD 'An echo of hooves' heb gehoord is ook erg mooi. Ik heb genoten van een concert van Julie Murphy en van CD's van onder andere Kate Rusby en Johnny Cash (oudere CD's die ik dit jaar pas ontdekte).
Verder was ik erg onder de indruk van het optreden dat de Japans/Iers/Amerikaanse singersongwriter Mia Doi Todd op het afgelopen Take Roots festival in Assen gaf. Ik hield mijn adem in toen David Olney op datzelfde festival '1917' speelde. En als Linda Thompson niet af zou hebben gezegd voor Dranouter had ze vast ook in dit rijtje gestaan.

Linde