Klaas Keymolen is accordeonist van de Vlaamse groep AedO

Klaas Keymolen
Verwachtingen? Misschien eens een leuke Valentijnsdag…?

Mooiste Muziek Moment
Ik weet niet of verontschuldigingen op zijn plaats zijn, maar eigenlijk voel ik mij toch niet de rasechte folkie... Ik zocht namelijk in mijn agenda naar hét MMM2004 en ik bleef hangen op 1 juli; ROCK Werchter met The Rapture en The Cure.
Iets later stopte ik met bladeren tot ongeveer een maand verder op Dranouter. Nu denken jullie allemaal 'Aha, het FOLKfestival Dranouter!?', ja en neen. Mijn voorkeur ging uit naar Venus in Flames en dat is opnieuw geen folk, maar eerder softrock. Tijdens dat bewuste optreden riep Jan De Campenaere - de frontman - Sarah Bettens op het podium. Toen deze fantastische zangeres begon te kreunen, (denk aan de hit van K's Choice 'Not an Addict') kwam ik in een absolute muzikale trance. Even later viel dan nog eens Bart Maris in op een jazzy trompet. Op dat moment was ik hélemaal vergeten dat het eigenlijk nog maar 14u in de namiddag was en dat ik het de vorige nacht net ietsiepietsie te laat had gemaakt in de alomgevreesde biertent.

CD
De CD van Ambrozijn vind ik écht een pareltje. Maar zoals ik al zei, geen 'folkie à fond'. In mijn discman op de trein van Gent naar Asse en omgekeerd draaide ook regelmatig de cd van Magnus, van Angela McCluskey, de nieuwe cd van Tom Helsen, Franz Ferdinand en de laatste dagen ook nog de nieuwe van Olla Vogala (oef, toch nog een folkcd gevonden).
En neen, niet de CD van AedO.

Concert
Het optreden van the Real Ones in de Charlatan tijdens de Gentse Feesten was fantastisch. De Noorse gasten van deze folkpop-groep hadden het duidelijk de dag ervoor iets te bont gemaakt waardoor het optreden traag op gang kwam. Maar steeds meer gingen zij én het publiek op in de vaak tranceachtige poppy songs (voeten en hoofden ritmisch bewegen zonder dat je het beseft). Op die onbewuste manier evolueerde het optreden naar een schitterende climax die zij op het einde prachtig afmaakten met het fantastische nummer 'Bratislava'. The Real Ones is een groep waar je zeker nog van zult horen.
Toegegeven en eigenlijk ook met beetje trots, de eerste CD-voorstelling van onze eerste full-cd van AedO, En Route, in de Gentse Centrale doorkruist nog steeds mijn gedachten. De volledige middag heb ik samen met mijn zus wanhopig gezocht naar een gepast hemd om dan uiteindelijk een ongestreken hemd van Willem aan te trekken. Dat terzijde. Het optreden was de lang opgehouden maar deugddoende ontlading na een maandenlange periode van werken. Nog eens oprechte dankbaarheid aan al de aanwezige toeschouwers.

Verwachtingen
Nòg meer naar een climax groeiende optredens, warme gezellige festivals, vernieuwende cd's, sensationele roddels en heel veel sympathieke mensen hopen te ontmoeten en het hoeft niet altijd folk te zijn. En misschien eens een leuke Valentijnsdag…?

Klaas Keymolen van AedO