Christof van der Ven en Noriana Kennedy vormen een nieuw duo dat op het moment aan de weg timmert in de internationale folksmeltkroes van Galway City in Ierland. Hun repertoire bestaat uit zelfgeschreven liedjes, gevat in old-time, country en blues muziek, gespeeld met beide voeten op de grond. Het duo zoekt optredens in Nederland tussen 14 en 21 april 2009.

Noriana Kennedy (zang en banjo ukulele) komt uit Dublin, en haar stem wordt omschreven als eerlijk en natuurlijk. Hoewel geworteld in de Ierse traditie is Amerikaanse folk ook van invloed op haar zangstijl. Noriana was een van de oprichters van de Ierse folkgroep Nabac en de Ierse bluegrass fusion groep Sawyer Hollow. Ze heeft sinds 2006 op diverse folk festivals gezongen, zowel in Europa als in de VS.

Nederlander Christof van der Ven (zang, gitaar) schrijft al van jongs af aan folkliedjes. Hij kreeg al positieve kritieken met zijn band Autumn Sun en ook met zijn nieuwe country folk groep Luvly Lucy heeft hij aandacht weten te trekken. In 2007 besloot hij op de bonnefooi met zijn gitaar naar Ierland te trekken, en kwam terecht in Galway City, waar hij nu ruim een jaar gewoond en gewerkt heeft.

Samen doen ze denken aan een duet tussen Bob Dylan en Emmylou Harris. Ze proberen steeds nieuwe ideeën op te doen. Met respect voor elkaars individuele stijlen werken Christof & Noriana  samen als een goed geoliede machine, waarvoor ze tot nu toe veel waardering hebben ontvangen van wie ze al hoorde.

Opnames van de twee samen komen gauw, ondertussen kun je muziek beluisteren op:
www.myspace.com/norianakennedy
www.myspace.com/christoffromthevan

Christof is te bereiken via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..