Wij ontvingen deze oproep van Stichting Poëtisch, die een gitaarluit te leen zoekt: Op 30 augustus 2009 vindt er een bijzonder spektakel plaats in Nijmegen rond het thema Mariken van Nimwegen. Stichting Poëtisch is een van de samenwerkingspartners van dit bijzondere initiatief.

Zowat heel de binnenstad van Nijmegen ziet er 30 augustus middeleeuws uit. Er loopt vanalles qua marktkooplui, Marikens, duivels en kroegtijgers die de stad in het verhaal van Mariken drenken. Publiek voor het festival wordt langs verschillende plekken geleid waar zich scenes afspelen uit het verhaal van Mariken van Nimwegen. De ene keer is dit een theaterstukje, de andere keer standbeeldtheater of een beeldhouwwerk, dan weer een lied of zelfs een nagebootste Antwerpse kroegscene.

Voor een van de liederen die op deze dag ten gehore wordt gebracht, zoeken wij (om de middeleeuwen zo echt mogelijk weer te kunnen geven), iemand die ons voor die dag zijn/ haar gitaarluit wil uitlenen. De vergoeding is een vrijkaartje tot het festival en een klein presentje. Wij beschikken over een verzekering voor eventuele schade aan het instrument.

Reacties graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 024-8441452.