Assie Aukes meldt dat Paul Rans en Wiet van de Leest samen met Marc Hauman en Jokke Schreurs op 13 maart in Zwolle werk van Rum spelen. De groep zoekt nog een tweede optreden in Nederland op 12 of 14 maart. Hij mailt ons onderstaande aankondiging en oproep.

Paul Rans en Wiet van de Leest kennen we als tweederde deel van de legendarische Vlaamse folkgroep Rum. Naar aanleiding van de uitgave van de cd-box met de eerste albums van de groep is de geschiedenis van Rum op deze site al eens uitgebreid in beeld geweest (zie hier). Enkele jaren geleden trad Rum weer enige malen op in de originele samenstelling, zoals in Thalassa! Thalassa!, het programma waarin de groep Laïs ook een groot aandeel had. Met het overlijden van Dirk van Esbroeck kwam aan deze optredens helaas een eind.

Na herhaald aandringen van diverse Vlaamse podia hebben Paul Rans en Wiet van de Leest besloten om toch weer (in beperkte mate) de Rum-toer op te gaan. Samen met Marc Hauman en gitarist Jokke Schreurs brengen ze oude en nieuwe Rum-nummers.

Op zaterdag 13 maart a.s. speelt deze combinatie in Zwolle. Het zou fijn zijn om aansluitend een tweede concert in Nederland te doen. Daarom zoeken we nog een optreden op vrijdag 12 maart of zondag 14 maart.
Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Assie Aukes
(email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).